20.05.2019, 16:08 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: Hamistolen Photography

Før guldbrag: Esbjerg skal mærke, at de er på udebane

En sejr hjemme over Team Esbjerg vil tvinge finaleserien ud i en altafgørende kamp tre. Trykket fra publikum kan blive afgørende, siger cheftræneren.

Herning-Ikast Håndbold tabte den første finalekamp i lørdags med 28-20, om end holdet var godt med helt indtil slutfasen. Her lavede vestjyderne fem i træk, efter slaget reelt var tabt for gæsterne, hvilket gav et lettere misvisende billede af opgørets forløb.

HIH pressede nemlig favoritterne gevaldigt, og det skal holdet - gerne med publikums hjælp - gøre igen tirsdag aften, hvor IBF Arena danner ramme om kamp to. Da målscore ikke er afgørende i DM-finalerne, kan Kristian Kristensen og enhjørningerne udligne finaleserien med en sejr, hvad end cifrene måtte hedde.

- Vi glæder os til endnu engang at spille hjemme i en fuldstændig proppet hal. Det er en stor dag for håndbolden i Herning-Ikast og omegn, at man kan afslutte sæson ét i det nye projekt med en DM-finale. Forhåbentlig kan vi atter få skabt den stemning, som man så mod Odense i semifinalen, og med et godt tryk fra publikum skal Esbjerg have lov at mærke, at de er på udebane. Opbakningen fra lægterne kan betyde afgørende procenter i sådan et opgør, og publikum har før været med til at spille momentum over på vores side, siger cheftræneren om rammernes betydning og uddyber, hvad han og holdet selv kan gøre for at skabe overraskelsen.

- Vi skal op at ringe på den helt store klinge, hvis vi skal slå Esbjerg. Længere er den ikke. Vi skal levere mere effektivt i længere perioder, end vi gjorde i den første kamp. Mentalt er vi, hvor vi skal være, så det handler om, at vi får spillet marginalerne over på vores side. Nøglerne bliver at vinde målvogterduellen og at få løbet mere kontra, hvilket forudsætter, at vi forsvarsmæssigt gør det bedre end i den første kamp. Fejlene skal minimeres, og vi skal være mere kyniske i de afgørende momenter af kampen. Skabelonen var fin i Esbjerg, og vi havde løsningerne, men vi manglede den sidste skarphed. Den skal vi have tirsdag aften, og så skal de bærende kræfter stemple bedre ind, end de fleste af dem gjorde. Vi er toptændte, og jeg håber, at publikum er det samme, for så kan vi levere noget stort, slutter Kristian Kristensen.

Tirsdagens finaleopgør i IBF Arena har kampstart kl. 19:30, og har du ikke fået billet til opgøret, kan du følge med på TV2 Sport fra kl. 19:00.

En eventuel tredje finale spilles i Esbjerg på lørdag.