13.03.2019, 21:30 | Af: Louise Ø. Nielsen | Foto: Hamistolen Photography

Fightersejr sikrer midtjyderne 10. ligasejr i træk

Herning-Ikast Håndbold vinder 24-22 over NFH og tager dermed 3. pladsen i grundspillet

Den midtjyske jubel kunne onsdag aften bryde ud efter 2-måls sejren over Nykøbing F. Håndbold. Sejren, kombineret med København Håndbolds nederlag til Aarhus United, betyder, at Herning-Ikast Håndbold kravler op på 3. pladsen i grundspillet.

I en kamp, hvor ingen af holdene opnåede en føring på mere end 3 mål, var der spænding om udfaldet fra start til slut. Herning-Ikast Håndbold havde dog fin snor i dagens modstander, og var ikke bagud i de sidste 45 minutter af opgøret.

Derfor kunne hjemmeholdet også gå til pause foran med en enkelt, 12-11, på trods af et brændt skud fra Tonje Løseth i de døende sekunder af 1. halvleg.

Herning-Ikast Håndbold havde forud for opgøret det bedste udgangspunkt for at opnå mindst en 4. plads, og dermed for at tage et potentielt vigtigt point med over i slutspillet. Midtjyderne kunne nøjes med uafgjort, hvorimod gæsterne fra Nykøbing var tvunget til sejr.

Det kunne dog ikke ses på intensiteten fra HIH, som var klar fra start og leverede en solid præstation specielt i forsvaret.
I den anden ende viste Helene Fauske igen sin træfsikkerhed frem, hvor det blev til 7 mål på ligeså mange forsøg. 

Med aftenens resultater ender HIH som 3’er i grundspillet og kommer dermed i slutspilspulje med Team Esbjerg, Aarhus United og Viborg HK. 
Team Esbjerg går i slutspillet med 2 point, Herning-Ikast Håndbold med 1 point og Aarhus United og Viborg HK går i slutspillet uden point. 
Første kamp i slutspillet bliver på udebane mod Aarhus United.

Stillinger undervejs:
1-2,  4-3, 5-6, 9-6, 11-10, 12-11 (pause), 14-12, 15-13, 18-16, 20-18, 23-21,  (slut)