31.03.2019, 19:19 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: Hamistolen Photography

Englert: Vi stod for presset

Kampens spiller er tilfreds med måden, hvorpå hendes hold sejrede i søndagens slutspilskamp mod Viborg HK.

 

Herning-Ikast Håndbold var næsten tvunget til at hente fuldt udbytte mod Viborg HK, hvis ikke holdets vej til en semifinale skulle virke uoverkommeligt lang efter blot to slutspilskampe.

 

Tæt blev det, men i størstedelen af opgøret var det enhjørningerne, der var et mulehår foran på både spillet og tavlen. Afgørelsen faldt dog først med et minuts tid tilbage, da HIH bragte sig foran med 23-20 på en scoring af Sarah Iversen og slutteligt vandt med 23-22.

 

Sabine Englert var forberedt på, at det kunne gå hen at blive en tæt affære imellem de to hold. Hun roser sit holds håndtering af presset i kampen om de yderst vigtige point.

 

- Viborg kom med meget selvtillid efter sejren over Esbjerg. Måske sad det også meget i hovederne på os, at nu skulle vi vinde, men jeg synes egentlig, at vi løste det rigtig fint, fortæller Englert, der blev kåret som kampens bedste HIH’er.

 

Den tyske målvogter stod en flot kamp med blandt andet tre reddede straffekast. En god forsvarsindsats gav hende fine betingelser i målet, men i spillets fremadrettede dele savner hun kvalitet.

 

- Selvfølgelig kan man altid finde nogle situationer defensivt, hvor man skulle have gjort det bedre, men det har primært været i offensiven, at vi har hængt lidt efter i de seneste par kampe. Igen i dag mangler vi også kontraspillet, hvor vi sædvanligvis scorer rigtig mange mål, så 23 mål uden kontramål er jo egentlig - isoleret set - okay. Men det er klart, at vi skal have lagt på offensivt, hvis vi skal gøre os forhåbninger om en semifinale.

 

Trods de to point mod ærkerivalerne hviler der fortsat et vist pres over holdet for at præstere i de resterende fire opgør. Her venter Team Esbjerg to gange, mens Viborg venter ude og Aarhus United hjemme.

 

- Vi skal stadig vinde alle hjemmekampe, og vi skal også helst vinde ude over Viborg. Puljen er så åben, at det gælder om at hente alle de point, vi kan, siger Sabine Englert.

 

Næste opgør for HIH er onsdag aften hjemme mod Team Esbjerg.