01.05.2019, 22:17 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: Hamistolen Photography

Efter ny superkamp: HIH er i DM-finalen!

Enhjørningerne lukkede suverænt ned for Odense Håndbold og sejrede med 23-17 i den anden semifinale.

Efter den overraskende, stærke semifinalesejr i Odense i lørdags ville Herning-Ikast Håndbold tage finalepladsen, hvis holdet kunne overraske på ny og enten vinde eller få uafgjort i returmødet på hjemmebane. Med en fremragende indsats i anden halvleg, hvor holdet kun lukkede seks mål ind, gjorde midtjyderne arbejdet færdigt og tog fusen på fynboerne, der ellers var store forhåndsfavoritter til at gå hele vejen.

Begge mandskaber indledte opgøret utroligt intenst og i et gear, der grænsede til overtænding, men det gik hjemmeholdets vej i begyndelsen.

Sabine Englert, der blev kåret til Månedens ALPI Fighter før startfløjtet, åbnede med to klasseredninger, og på et gennembrud gjorde Tonje Løseth det til 2-1 efter seks minutter.

Første halvleg var tæt og svingede længe frem og tilbage, men op mod pausen fik gæsterne et smalt overtag, der udmøntede sig i en snæver føring på 9-11 ved pausen.

HIH havde haft en del vanskeligheder i offensiven, og selv om holdet hurtigt kom på 11-11 ved Tonje Løseth og Emma Friis, var det fortsat de mange afbrændere og sløje afslutninger, der drillede værterne, som til gengæld var forsvarsmæssigt stærke hele vejen igennem.

Der kom dog endelig hul på scoringsbylden i midten af anden halvleg, og så gik det pludselig stærkt. Nede 11-13 fik enhjørningerne kæmpet sig op på uafgjort, og med Louise Burgaards første træffer blev det til 14-13 og den første føring siden 5-4. Helene Fauske fulgte op med et straffekast til 15-13, og da Emma Friis opsnappede en aflevering og køligt sendte den i et tomt mål til 16-13, kogte en propfyldt IBF Arena. Med 2.479 tilskuere denne sene onsdag aften satte HIH sæsonrekord, og de mange tilskuere kunne bevidne, hvordan hjemmeholdet bare fortsatte med at køre på.

Odense gik ‘all in’ på offensivt forsvar, men alligevel spillede hjemmeholdet sig igennem til  scoring. Emma Friis fandt Michala Møller, der tæskede bolden ind til 19-13 bag Tess Wester. Med ti minutter tilbage havde HIH nu scoret otte mål i træk, mens udeholdet var i enorme scoringsvanskeligheder og blot havde lavet to mål på tyve minutter.

Midtjyderne fastholdt en enorm disciplin i de sidste minutter og kunne køre opgøret hjem uden at være i nærheden af at komme i problemer. Dermed er Herning-Ikast Håndbold i DM-finalen, hvor holdet skal møde Team Esbjerg, der slog København Håndbold ud i den anden semifinale.

 

Stillinger undervejs:
2-3, 5-3, 5-5, 6-7, 8-8, 8-10, 9-10, 9-11 (pause), 11-11, 11-13, 19-13, 19-15, 20-15, 23-17 (slut)

Målscorere for HIH:
Helene Fauske 6, Tonje Løseth 5, Emma Friis 3, Anne Mette Pedersen 3, Louise Burgaard 2, Trine Troelsen 2, Mie Augustesen 1, Michala Møller 1

Tilskuere:
2.479 i IBF Arena