26.11.2018, 15:39 | Af: Søren Madsen | Foto: Getty Images

DHF: 2 Herning-Ikast talenter i udviklingstruppen

DHF har udsendt en pressemeddelelse, der fortæller, at Emma Friis og Emilie Steffensen er blandt de spillere, DHF satser på i fremtiden.

Der er blevet udvalgt syv spillere i periferien af det danske kvindelandshold, som fremover skal indgå i en udviklingsstrategi.

Team Danmark, Dansk Håndbold Forbund og klubberne i Danmark er blevet enige om at skulle forsøge at udvikle på nogle af de største talenter i dansk kvindehåndbold.

Det skal gøres ved at udvælge en række unge spillere, som endnu ikke er helt klar til at spille på landsholdet. Håbet er dog, at de med den rette udvikling kan blive aktuelle i fremtiden.

I første omgang er der blevet udvalgt syv spillere, som skal være en del af udviklingsstrategien, hvor der både er fokus på individuelle indsatser og bidrag fra Team Danmarks eksperter. 2 ud af de 7 spillere, som i første omgang er udvalgt, kommer fra Herning-Ikast Håndbold. Listen kan ændres løbende i takt med udviklingen.

De syv udvalgte spillere er følgende:
Amalie Milling (København Håndbold)
Maria Lykkegaard (København Håndbold)
Emma Friis (Herning Ikast Håndbold)
Emilie Steffensen (Herning Ikast Håndbold)

Celine Lundbye Kristiansen (Aarhus United)
Lærke Christensen (TTH Holstebro)
Ida Marie Dahl (Viborg HK)

Strategien har til formål at koncentrere udviklingsmidlerne på en begrænset gruppe spillere, der kan være med til at sikre fremtidige medaljer til det danske kvindelandshold. Tiltaget kommer til at understøtte det gode arbejde, der allerede laves ude i klubberne. Til at koordinere samarbejdet mellem klubber, Team Danmark og Dansk Håndbold Forbund kommer assistenttræner Lars Jørgensen til at have det overordnede ansvar, mens landstræner Klavs Bruun Jørgensen løbende vil evaluere spillernes håndboldfaglige udvikling.

”Vi kan ikke rose klubberne nok for at bakke om dette initiativ. Vi ser frem til det tætte samarbejde med både trænere og sundhedssektor i de respektive klubber. Et samarbejde der er helt essentielt, da vi ved, at de enkelte spilleres udvikling er dynamisk, og vi derfor løbende skal tilpasse forløbet sammen med klubberne,” siger landsholdets assistenttræner, Lars Jørgensen.