04.03.2020, 21:47 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: Hamistolen

Cheftræneren: En gennemført håndboldkamp

Herning-Ikast Håndbold løb hjemmeholdet over ende, da midtjyderne gæstede København Håndbold. Efter føringer på otte mål undervejs vandt holdet med 30-23.

 

HTH Ligaens grundspil nærmer sig sin afslutning, og i fjerdesidste runde stod Herning-Ikast Håndbold over for én af de sværest mulige dueller i sæsonens løb, nemlig en tur til Frederiksberg-Hallerne og en udekamp mod hjemmestærke København Håndbold.

Helt fra start var det dog gæsterne, der havde overhånden, og således fortsatte det kampen ud. Det vakte selvsagt stor glæde og tilfredshed hos cheftræneren.

- Det var fandeme fedt! Vi leverede en gennemført håndboldkamp, og det er den perfektion i håndboldspillet, jeg altid søger. Det er derfor, jeg af og til kan blive rigtig frustreret, når spillerne ikke opnår det spil, jeg ved, de kan. Når vi så rammer dagen, som vi gjorde det i pokalfinalen og igen i dag på en rigtig svær udebane, er vi jo i fuldstændig kontrol i begge halvlege. Det er outstanding! lyder det fra en begejstret Mathias Madsen efter opgøret, der endte 23-30.

Mens kontraspillet rullede for HIH, lukkede hans spillere mere eller mindre ned for københavnernes ditto, der ellers er ét af deres stærkeste våben. Og så var defensiven bomstærk.

- Vi laver en 8-10 mål på kontra, og vi burde have lavet flere. Det var en gennemført, flot kontrakamp fra vores side, hvor vi formåede at lukke ned for deres kontramaskine og holde dem nede på kun 23 scoringer qua en fremragende defensiv præstation. Det er altså på udebane mod et hold, der før opgøret lå med et gennemsnit på 29,3 mål pr. kamp. Det var dejligt at se en spiller som Tonje Løseth tilbage på det niveau, som jeg ved, hun besidder. Hun er primært en defensiv spiller for os, men hun udfylder også en offensiv rolle, og i dag scorer hun fem mål, selv om hun stort set ikke spiller angreb. Nu hvor 'det norske firework' (Jeanett Kristiansen, red.) er tilbage for os og virkelig byder sig til, overtager hun mere af det offensive fra Tonje. Den bredde har vi manglet, og det er med til at holde Tonje skarp defensivt, så hun kan koncentrere sine kræfter endnu mere dér, fortæller HIH-træneren.

Selv om den store sejr betyder, at Herning-Ikast Håndbold er det indbyrdes bedste hold af onsdagens to duellanter, tror Mathias Madsen ikke på, at hans mandskab kan nå at overhale københavnerne indenom.

- Der er tre point op, og der er kun seks point at spille om. Det vil kræve, at København smider en del, mens vi mangler at møde Team Esbjerg, Viborg og Randers. Vi er rigtig tilfredse med at være blevet indbyrdes bedst, og selvfølgelig jagter vi benhårdt den mulighed, der ligger, men vi vil ikke sætte næsen op efter det. Det beviser dog, at vi har et godt niveau, og kan vi bringe dette spil ind i slutspillet, så er vi rigtig godt på vej, slutter Mathias Madsen.

Med sejren har Herning-Ikast Håndbold lagt sig op på ligaens femteplads, dog med en kamp mere spillet end Silkeborg-Voel.

Næste HIH-kamp er på søndag kl. 15:30, hvor holdet spiller returopgør mod rumænske Gloria Bistrita i EHF Cup-kvartfinalen. Midtjyderne sejrede med 29-26 på udebane og har dermed gode kort på hånden i jagten på en semifinaleplads.

 

Stillinger undervejs:
0-2, 2-2, 3-5, 8-8, 8-12, 11-12, 11-15, 13-16 (pause), 13-18, 14-20, 16-20, 16-23, 18-26, 20-26, 21-29, 23-30 (slut)

SE KAMPFAKTA