02.04.2019, 14:19 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: Hamistolen Photography

Bremsen skal slippes

HIH skal have bedre gang i det fremadrettede spil i onsdagens hjemmekamp mod Team Esbjerg.

 

Herning-Ikast Håndbold kom tilbage på vindersporet med søndagens sejr over Viborg HK, hvilket samtidig bragte to point - og dermed en pointtotal på tre - til kontoen i Slutspilspulje 2.

 

En god mentalitet førte an i sejren, der bragte holdet tættere på målet om en plads i DM-semifinalerne.

 

- Vi fik vist en god attitude og et stærkt udtryk, som bar os et langt stykke ad vejen. Den trodsreaktion (på nederlaget i Aarhus i åbningskampen, red.) gjorde, at vi fik spillet os tilbage hen imod vores målsætning om at komme i semifinalen. Nu skal vi ud og skrabe flere point sammen for at nå de syv point, vi går efter at hente i slutspillet. Ud af dem har vi taget to med sejren over Viborg, og vi skal gerne have to mere mod Esbjerg. Vi går efter sejren, fortæller HIH-cheftræner Kristian Kristensen, der forventer et seværdigt opgør.

 

- Esbjerg er ligaens pt. stærkeste mandskab på holdkortet. De er stærkt besat på alle positioner og har en utroligt stærk defensiv. Jeg forventer en kamp med masser af fysik og intensitet på internationalt niveau. Det kan sagtens gå hen at blive tæt til sidst, hvilket vil betyde, at vi så har gjort det, vi skal. Da vil det være dygtighed, timing og taktisk snilde i slutfasen, der afgør udfaldet, og det kunne være meget sjovt med sådan en afslutning. Forhåbentlig går den så vores vej, siger Kristensen.

 

Skal slippe bremsen

Midtjyderne gik ind til slutspillet med ti ligasejre i træk, før stimen blev brudt af nederlaget ude mod Aarhus United i slutspillets første kamp. Siden fulgte en hjemmesejr mod Viborg HK, men i begge opgør har den offensive del af spillet haft flere mangler. Cheftræneren håber, at hans mandskab kan lægge på i de resterende fire runder.

 

- Der skal gang i omstillingsspillet fra vores side, og vi skal investere noget mere i det fremadrettede spil. Vi bruger mange kræfter defensivt, men vi er nødt til at frigøre noget energi til at kunne fuldføre det pres frem ad banen, som vi gerne vil. Der mangler noget speed, og vi skal komme i et hårdere tryk ned på modstanderen samt være lidt skarpere på timingen i de løb, vi gerne vil positionere os i. Det handler naturligvis om ressourcer, men dem har vi lige nu, så det er dér, vi skal finde den ekstra håndfuld mål, som vi har savnet i de sidste to kampe. Vi skal have sluppet bremsen i spillet frem ad banen, slutter ‘KK’.

 

Opgøret spilles onsdag aften i IBF Arena med kampstart kl. 20:30.

 
KØB BILLET