17.05.2019, 15:49 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: Hamistolen Photography

Balancen mellem frigjorthed og fejlminimering

Herning-Ikast-truppen har arbejdet med mental forberedelse forud for guldkampene.

Lørdag kulminerer sæsonen.

Herning-Ikast Håndbold har overgået forventningerne og skal spille om guld. Den første af minimum to finalekampe om danmarksmesterskabet spilles lørdag kl. 16 i Blue Water Dokken, hvor Team Esbjerg tager imod.

I den midtjyske trup har der været særlig fokus på den mentale forberedelse og på, hvordan man som spiller håndterer det store pres fra både sig selv og omgivelserne.

- Fordi vores relationer er så stærke, kan vi gå lidt dybere i den mentale skuffe som gruppe. Derfor har vi valgt at bruge krudt på at italesætte dét at skulle ind og præstere under et stort pres, og hvad det egentlig vil sige at spille en finale. Vi har blandt andet talt om, hvad der lykkedes godt i Odense-kampene (semifinalerne, hvor HIH gik videre over to kampe, red.), hvilket handlede om at holde opmærksomheden fokuseret på dét, vi skulle. Det gjorde os mere effektive i vores spil, og det er den hylde, vi gerne skal op på igen. For at vinde skal vi finde balancen mellem at spille frigjort og samtidig holde vores fejl nede på et minimum, fortæller Kristian Kristensen.

Rent spillemæssigt kan cheftræneren ikke afsløre for meget om taktikken, men han og holdet har muligvis et es eller to i ærmet. Enhjørningerne skal kunne overraske for at gøre det muligt at besejre favoritterne fra Team Esbjerg.

- Jeg kan naturligvis ikke give vores gameplan væk, men vi skal være tro mod det koncept, der har vist, at det kan bære. Vi skal stole på, at det også holder vand mod Esbjerg. Dertil skal vi have noget “x-faktor” og bringe lidt nyt til at kunne overraske Esbjerg, for ellers slår vi dem ikke. Gør vi, som vi plejer, så har vi status quo. Igen handler det om at finde balancen, og det håber jeg, at vi kan gøre endnu engang, siger ‘KK’.

Det første finaleopgør spilles lørdag kl. 16:00 i Blue Water Dokken i Esbjerg, og du kan følge med på TV2 fra kl. 15:30.