12.02.2020, 23:17 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: Hamistolen

Anfører Skogrand: Vi har samlet os

HIH vendte en negativ stime til en bragende storsejr i onsdagens ligaopgør.

 

Det gik næsten kun én vej på halgulvet i IBF Arena onsdag aften. Her var Herning-Ikast Håndbold værter for TTH Holstebro, men straks efter startfløjtet var det slut med den midtjyske gæstfrihed.

Både offensivt og defensivt overbeviste enhjørningerne i en sådan grad, at sejren på 35-20 ikke var et mål for lille. Det glædede Herning-Ikasts norske højreback og holdkaptajn, Stine Skogrand.

- Det var sindssygt dejligt at komme tilbage på sejrssporet, og det var dejligt, at vi vandt på den måde, som vi gjorde. Forsvaret stod godt sammen med Englert, og i angrebsspillet kom vi til rigtig mange gode chancer. Vi kunne endda have vundet endnu større, for vi brænder en del 100-procent-chancer, men alt i alt er jeg meget glad for den præstation, vi leverer, fortæller Stine Skogrand indledningsvist.

Fandt tilbage til basen
Som anfører har hun et medansvar for at samle holdet, og det har krævet lidt ekstra oven på en stribe af to nederlag i HTH Ligaen samt to i EHF Cup, hvoraf det sidste var en snitter på hjemmebane. Pigerne har søgt at finde tilbage til basen, og det lykkedes i onsdagens opgør.

- Vi har samlet os, og vi har fået en god snak på holdet. Vi vil jo alle sammen gerne det samme, nemlig at vinde, og det skal vi gøre sammen som hold. Vi skal bygge videre på det, der fungerer, hvilket blandt andet handler om at finde tilbage til den base, vi har haft i vores forsvar. Det har været vores stærke våben. Selvfølgelig ved alle, at Holstebro er et hold, som vi skal slå, men vi gjorde det meget overbevisende, og det efterlader os med en god fornemmelse. Nu må vi fortsætte med at bygge videre på det, siger anføreren.

Roser og tiltro til talentfuld fløj
Cecilie Brandt tegnede sig for fem scoringer og en kåring som ‘Kampens HIH-spiller’, og netop den blot 18-årige højrefløj fremhæves af Stine Skogrand efter storsejren.

- Vi formåede at samle hele holdet rigtig godt og fik gjort alle spillere gode, men jeg vil gerne fremhæve Cecilie Brandt, som gjorde en rigtig god figur i dag. Hun bygger mere og mere selvtillid på, og jeg har en stor tro på hende. Det er imponerende, at hun gør det så godt, selv om hun er meget ung og stadig er ret ny på ligaholdet, lyder de rosende ord fra Stine Skogrand om sin unge holdkammerat.

Stine Skogrand blev HIH-topscorer med seks mål, mens Cecilie Brandt lå lige i hælene på hende med fem scoringer.