26.10.2019, 18:50 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: Hamistolen

“Fandme lang tid af en kamp…”

Jessica Ryde og HIH løb ind i en 12 minutter lang scoringspause i nederlaget til København. Mathias Madsen kalder scoringspausen for ‘utilgivelig’.

 

Der var topkamp på programmet, men tophåndbolden udeblev for enhjørningerne.

Herning-Ikast Håndbold ramte slet ikke dagen mod gæsterne fra København Håndbold - allerbedst tydeliggjort af den mere end 12 minutter lange scoringspause i anden halvleg. Her trak københavnerne fra og afgjorde reelt opgøret.

I Sabine Englerts fravær stod Jessica Ryde alle 60 minutter, og efterfølgende søgte svenskeren svarene på holdets mangler i lørdagens ligadyst.

- Det er svært at sige, hvad vi kunne have gjort bedre. Vi har gode perioder i kampen, og vi har dårlige perioder, hvor vi blandt andet har svært ved at lave mål. Jeg føler også, at jeg selv kunne have budt ind med nogle bonusredninger i de perioder, hvor vi har det svært. Det er flere ting, der mangler på samme tid, og det udnytter København desværre rigtig dygtigt, fortæller Jessica Ryde, der stod på 38 % i opgøret.

Hun er uforstående over for den lange scoringspause på over 12 minutter, som ramte enhjørningerne i anden halvleg - mens københavnerne erobrede føringen og trak afgørende fra.

- Efter pausen starter vi godt og tager føringen, men pludselig er det dem, der er foran og får en masse mål i træk, mens vi har en alt for lang scoringspause. Jeg ved ikke, hvad der sker for os i den periode, men det er svært at skabe en føring, hvis man ikke scorer i 12 minutter. Det er fandme lang tid af en kamp… siger svenskeren.

Utilgiveligt
Hendes træner savnede kvalitet fra sit mandskab og kalder scoringspausen for ‘utilgivelig’.

- Vi lægger godt ud i anden halvleg og buldrer på, men fra 16-15 til os rammer vi ind i en kollektiv sammensmeltning. Derfra scorer vi ikke i over 12 minutter, og det er utilgiveligt - særligt på hjemmebane. Vi kæmper for at finde de rigtige løsninger og for at omsætte vores chancer, men vi mangler kvalitet i vores skud, og så løber København kontra på os, som de er rigtig dygtige til, lyder det fra Mathias Madsen, der nu skal have kampen dissekeret nærmere.

- Jeg skal hjem og se, hvad der gør, at vi ikke kan score på vores chancer i den periode, og så skal jeg gennemgå, om vi spiller det rigtige spil. Når man taber håndboldkampe skal man dog også huske at rose sin modstander, og København var bestemt godt forberedt på os, men jeg synes samtidig, at vores egen kvalitet i dag var for dårlig, slutter Mathias Madsen.

Trods nederlaget ligger Herning-Ikast Håndbold fortsat nummer to i HTH Ligaen efter 10. spillerunde.