10.04.2018, 20:07 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: Hamistolen Photography

Sindssygt FCM-comeback gav sejr i Silkeborg

Ulvene gik fra minus seks til plus otte undervejs i kampen og kan nu selv afgøre, om den skal stå på semifinale.

Tirsdag aften havde FCM-pigerne en lille kniv for struben i kampen om at spille sig videre til DM-semifinalerne. Med to nederlag hjemme til først tirsdagens modstander og sidenhen Odense Håndbold var presset på ulvene, der før møde nummer to med Silkeborg-Voel lå nummer tre i slutspilspuljen, dog a point med silkeborgenserne. Derfor kunne en sejr til ét af de to mandskaber bliver altafgørende i det samlede regnskab.

Det vigtige opgør stod i JYSK Arena i Silkeborg, hvor FCM fik en mildt sagt forfærdelig start. Stine Skogrand scorede til 6-2 fra distancen, og med under syv minutter spillet måtte Kristian Kristensen allerede lægge sin første timeout for at få styr på tropperne.

Hele 8-2 stod der, før Veronica ‘Vikki’ Kristiansen reducerede efter ti minutters spil. FCM fik stoppet Silkeborgs stime med yderligere to scoringer, og i overtal brød Veronica Kristiansen igennem til 9-7. Mindre end et minut senere reducerede Louise Burgaard yderligere, da hun sendte bolden i tomt mål fra egen forsvarsende.

Jessica Ryde var kommet på mål i stedet for Englert, og svenskeren lagde stærkt fra land med flere redninger, hvilket også bidrog til at lukke helt ned for hjemmeholdet. Med særligt ‘Vikki’ som jetmotor i offensiven bragede FCM videre på det stærke, defensive udgangspunkt, og holdet gik uvirkeligt imponerende fra 8-2 til hele 10-17. Ved pausen var holdet foran med seks og var dermed godt på vej mod den vitale sejr, der ville betyde, at FCM igen selv kunne afgøre sin semifinaleskæbne.

Som det kunne forventes, kom hjemmeholdet med et enormt tryk fra anden halvlegs begyndelse, men Kristian Kristensen og FCM-mandskabet var godt forberedt og stod stærkt imod. På mål var fortsat Jessica Ryde, og svenskeren pillede med største selvfølgelighed Sofie Bæk Andersens straffekast efter 41 minutter. Hun endte med en redningsprocent på 46.

Gæsterne fastholdt en målafstand på mindst fem mål i halvlegens løb, og Emma Friis’ straffescoring til 16-24 efter 48 minutter forseglede opgørets udfald. Først i slutfasen fik silkeborgenserne pyntet lidt på scoringstavlen, da FCM blev ramt af en række udvisninger, og fejlene begyndte at snige sig ind. I en sidste desperat satsning gik hjemmeholdet offensivt i forsvaret, men sejren kom aldrig i fare.

I målet fortsatte Jessica Ryde med at afvise, blandt andet på Stine Skogrands straffekast, og kampens udfald var aldrig i nærheden af at blive sat på spil.

Med slutresultatet 21-26 lægger FCM Håndbold sig alene på slutspilspuljens andenplads og kan nu atter selv afgøre, om holdet skal videre i DM-semifinalen.

Næste opgør er den 21. april hjemme mod Viborg HK, men forinden venter returopgøret i Champions League kvartfinalen ude mod HC Vardar. Det opgør spilles lørdag den 14. april.

 

HTH GO Ligaen - Slutspil:
Silkeborg-Voel KFUM - FCM Håndbold 21-26 (11-17)

Stillinger undervejs:
4-1, 8-2, 8-5, 9-13, 10-17, 11-17 (pause), 13-20, 15-20, 16-24, 20-25, 21-26 (slut)

Målscorere for FCM:
Veronica Kristiansen 12, Louise Burgaard 3, Helene Fauske 3, Louise Ellebæk 2, Judith Sans Serra 2, Julie Gantzel 2, Annika Jakobsen 1, Emma Friis 1.

Tilskuere:
1.365 i JYSK Arena