16.03.2018, 13:00 | Af: Kristina Stokholm | Foto: Kenneth Rosenkilde

Sidste grundspilskamp handler om klargøring til slutspillet

Lørdagens udebanekamp ændrer næppe på midtjydernes tredjeplads, men holdet skal bruge opgøret som afsæt til slutspillet

Grundspillet lakker mod enden. På lørdag bliver de endelige pladser i grundspillet fordelt. FCM Håndbold ender højest sandsynligt med den tredjeplads, de i forvejen sidder på. Odense ligger på andenpladsen med 31 point og møder Ringkøbing Håndbold. FCM ligger lige efter med 30 point, og ingen af de efterfølgende hold kan nå at overhale midtjyderne.

- Kampen mod Esbjerg skal gøre os klar til slutspillet. Vi ændrer næppe placering, men vi vil forsøge at bevare det momentum, som vi har skabt gennem de seneste kampe og kæmpe for en sejr. Det skal tanke yderligere selvtillid, siger Kristian Kristensen og fortsætter:

- Vi møder et rigtigt godt hold, som har et godt internationalt snit. Det handler om at bryde Esbjergs defensiv og ikke mindst deres solide sidste skanse i Sandra Toft.

Efter lørdagens kamp står det på landsholdsholdspause, hvor ni FCM’ere skal afsted. Louise Burgaard, Veronica Kristiansen og Helene Fauske er udtaget til hhv. det danske og norske A-landshold. Jessica Ryde skal med det svenske ligalandshold, mens Laura Jensen, Emma Friis, Louise Ellebæk, Helene Kindberg og Nanna Hinnerfeldt er udtaget til Danmarks U20-landshold.

Med et meget tæt kampprogram rundt om hjørnet betyder det, at nogle af landsholdspillerne kommer ind i et forløb med hele seks kampe på et par uger. Når landsholdspausen er slut har spillerne derfor kun et par dage til at forberede sig på første kamp i slutspillet, som spilles den 29. marts.

Og de efterfølgende kampe kommer med stor sandsynlighed lige i rap. Som det ser ud nu skal FCM-pigerne spille to slutspilskampe og en afgørende CL-kvartfinale mod Vardar inden for bare seks dage i begyndelsen af april.

Kampen mellem Team Esbjerg og FCM Håndbold fløjtes i gang lørdag kl. 15.00 og vises på TV2.