24.01.2018, 21:50 | Af: Kristina Stokholm | Foto: Jens Anton Nordestgaard

Sejr over Ringkøbing sikret i slutfasen

FCM Håndbold vandt 19-22 i Ringkøbing oven på en jævnbyrdig match

Dagens ligakamp i Ringkøbing skulle vise sig at være en lidt større mundfuld end håbet. Men trods en tæt affære, hvor vestjyderne i flere perioder var i førertøjet, trak midtjyderne fra til allersidst. Det blev en udebanesejr på 19-22 og to lunefulde point til kontoen, hvor FCM’erne fortsat sidder på 2. pladsen – lige i hælene på København Håndbold.

Det var værterne fra Ringkøbing, der kom bedst fra start. Efter små fem minutter i ilden kom hjemmeholdet på 4-1, men hunulvene kæmpede sig tilbage, og ti minutter senere var stillingen 5-5. Ved pausen var Ringkøbing endnu engang foran, hvor stillingen lød 12-9.

I anden halvelg fulgte jagten på et Ringkøbing-hold, der blev ved med at være et par skridt foran, og det lykkedes for FCM’erne at komme op på siden. Men værterne gav ikke så let slip, og de to hold fulgtes ad indtil kampens slutfase. Med under fem minutter igen var det helt lige 19-19. Men så trådte Louise Burgaard i karakter med to hurtige kasser, indtil Tonje Løseth satte det endegyldige hug ind til slutresultatet 19-22.

De to point vækker glæde i FCM-lejren, men ifølge cheftræneren ramte midtjyderne ikke det vanlige niveau.

- Hvis ikke man kommer ind til sådan en kamp fuldstændig gearet og fokuseret, vinder man ikke i den her liga. Vi havde store problemer med deres 5-1 forsvar. De dækker godt op, og vi ser lidt stive ud og mangler flow i angrebet. Så jeg vil gerne kreditere Ringkøbing-holdet. De får sat grus i maskineriet, siger Kristian Kristensen og uddyber.

- Indsatsen var ikke godkendt, men på en dårlig dag graver vi den alligevel hjem og tager to point med herfra. Det er vigtigt, og det glæder vi os over.

Kristensen og Co. skal allerede i kamp igen i weekend – denne gang uden for Danmarks grænser, når de kickstarter hovedrunden i Champions League. Her sætter de kursen mod slovenske Krim, hvor der er kamp søndag kl. 17. Kampen vises på TV3 Sport.

Ringkøbing Håndbold – FCM Håndbold: 19-22 (12-9)

Stillinger undervejs: 3-1, 5-2, 5-5, 6-8, 8-8, 10-8, 12-9 (pause) 13-11, 14-13, 15-15, 17-17, 18-18, 19-22

Målscorere FCM: Louise Burgaard 7, Helene Fauske 4, Tonje Løseth 4, Veronica Kristiansen 3, Anne Mette Pedersen 2, Julie Gantzel 1, Judith Sans 1