06.07.2017, 09:00 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: FCM Håndbold

Ombejlet forsvarsprofil skifter til FCM

Midtjyderne vandt ræset om tidligere ungdomslandsholdsspiller.

- Der var en hel del andre klubber inde i billedet, så jeg glæder mig over, at hun ser perspektiverne i at skifte til os.

Ordene kommer fra direktør i FCM Håndbold, Jakob Mølgaard Christensen. I tæt konkurrence med flere andre bejlere var det ham og FC Midtjylland, der landede en aftale med den talentfulde Mathilde Bjerregaard.

- Hun har præcis de kompetencer, som vi har søgt, og vi tror, at vi sammen kan udvikle hende yderligere, til gavn for både Mathilde selv og for FCM Håndbold, fortsætter direktøren.

Den 23-årige nu tidligere Silkeborg-Voel-spiller skifter til sidste sæsons grundspilsvindere med omgående virkning. Da hun først fik henvendelsen fra FCM, var hun ikke i tvivl om hvilket af de mange tilbud, der var mest tillokkende.

- Jeg har takket ja til FCM, fordi det er en stor sportslig mulighed for mig. Deres træningsmiljø og professionelle setup er tiltalende for mig, og så er det fedt at træne med de bedste – det ved jeg, at jeg kommer til.

- FCM er en topklub, så jeg var beæret over, at de ringede, og at der var en åbning for mig. Det sætter jeg stor pris på, fortæller den 184 centimeter høje håndboldpige, der først og fremmest begår sig som en del af forsvarsværket.

Og netop som en defensivt orienteret spiller ser Mathilde Bjerregaard ekstra meget frem til at fortsætte sin udvikling i samarbejde med FCM’s trænerteam. Midtjydernes assistenttræner har hun nemlig positiv erfaring med fra tidligere.

- De har nogle meget gode trænere i klubben. Jeg kender allerede Mathias Madsen, som er en dygtig forsvarsspecialist, og jeg glæder mig meget til at arbejde sammen med ham igen og udvikle mig som forsvarsspiller. Det er defensivt, jeg har mine forcer og her, mit største fokus ligger.

- Jeg ser også frem til at blive matchet i internationale kampe. Det er super fedt, at der sættes høje krav i både kampe og til hver eneste træning, fordi man spiller med og mod de allerbedste. Man skal være skarp hver eneste gang, og dét tiltaler mig som håndboldspiller, slutter Mathilde Bjerregaard.

BLÅ BOG: Mathilde Bjerregaard

Tidligere klubber:
- Søvind GIF
- Horsens HK
- HC Odense, 2011-2013
- SK Aarhus, 2013-2015
- Silkeborg-Voel KFUM, 2015-2017

Ungdomslandshold:
- OL-guld i Singapore, 2010
- EM-guld, 2011 (kåret til turneringens bedste forsvarsspiller)
- VM, 2012

Privat:
- Bosiddende i Aarhus
- Fylder 24 år til august
- Læser til ergoterapeut