28.10.2017, 17:43 | Af: Kristina Hvas Stokholm | Foto: Hamistolen Photography

Midtjysk storsejr over Aarhus United

Hele 12 FCM-spillere markerede sig på scoringstavlen, da midtjyderne nedlagde Aarhus United 32-18 i egen hule

Aarhus United blev det sjette hold i denne sæson, som måtte forlade IBF Arena med et nederlag – og det blev et stort et af slagsen. FCM Håndbold nedlagde århusianerne 32-18 i en kamp, hvor hele 12 forskellige FCM-spillere fandt vej til nettet.

FCM’erne kom bragende fra start. Kort inde i kampen var stillingen 3-0, og Aarhus-træneren Heine Eriksen tog hurtigt konsekvensen og smed det grønne timeout-kort med fem minutter spillet. I FCM-målet havde svenske Jessica Ryde fået startpladsen, og hun formåede at holde buret rent de første 6 minutter.

Kort tid efter meldte århusianerne sig ind i kampen, samtidig med at midtjyderne lettede en smule på gaspedalen. Det fik gæsterne op på siden af hunulvene til stillingen 4-4 efter 11 minutter. Hjemmeholdet skruede op for den midtjyske motor endnu engang og trak fra. FCM’erne skiftedes til at sende kuglen i nettet, og med fem minutter til pause blev Louise Ellebæk den 9. målscorer for midtjyderne i løbet af første halvelg med målet til 11-5. Trine Troelsen nåede lige at sørge for en FCM-scoring inden pausefløjtet lød, og værterne kunne gå til pause med en komfortabel føring på 14-8.

Kristensen og Co. havde ikke tænkt sig at give ved dørene. FCM fortsatte anden halvleg i samme høje tempo, hvor FCM-træneren for alvor fik testet bredden. En efter en smed FCM-spillerne træningsdragten og blev sendt i ilden.

Særligt ét navn gjorde sig bemærket i løbet af anden halvleg, og hvis tilskuerne i IBF Arena skulle være i tvivl om navnet Helene Fauske, fik de sig en kærlig reminder. Med tyve minutter tilbage til af opgøret blev det norske talents navn råbt op hele otte gange. En efter en huggede hun bolden i nettet, og de i alt otte mål (på relativt kort tid) gjorde hende til kampens topscorer.

Kampens sidste målscorer blev FCM’s Frederikke Hedegaard. Den kun 17-årige spiller, hentet fra FCM’s ungdomshold, debuterede på højrefløjen i Anne Mette Pedersen fravær – og det med bravur. Frederikke Hedegaard fik sat et flot punktum på kampen med et debutmål til resultatet 32-18.

Den komfortable sejr understregede FCM’s bredde. Således blev alle på holdkortet sendt i aktion, på nær én. Den tyske veterankeeper, Sabine Englert, fik sig en velfortjent pause, mens Jessica Ryde gjorde et flot indhop og holdte århusianerne nede på 18 mål. Svenskerens indsats blev hædret efter kampen, hvor hun løb med titlen som kampens spiller.

Med sejren hopper FCM op på førstepladsen i HTH GO Ligaen med 12 point på kontoen. Det samme pointantal har Team Esbjerg, der dog har en kamp til gode, når de møder Viborg HK. 

Næste gang hunulvene skal i aktion er allerede tirsdag den 31. oktober, hvor det gælder Randers HK på udebane. Det er en kamp, der fløjtes i gang kl. 19.30 og vises på TV2 Sport.

FCM Håndbold vs. Aarhus United: 32-18 (14-8)

Stillinger undervejs: 3-0, 4-1, 4-4, 7-4, 11-5, 12-6, 14-8 (pause) 15-10, 17-10, 18-11, 21-11, 24-12, 28-15, 29-17, 32-18

Målscorere FCM: Helene Fauske 8, Emma Friis 5, Veronica Kristiansen 4, Trine Troelsen 3, Louise Ellebæk 2, Annika Jakobsen 2, Tonje Løseth 2, Louise Burgaard 2, Julie Gantzel 1, Frederikke Hedegaard 1, Sabine Pedersen 1, Mie Augustsen 1

Kampens spiller: Jessica Ryde

Tilskuere i IBF Arena: 1234