09.01.2018, 19:45 | Af: Kristina Stokholm | Foto: FCM Håndbold

Fløjtalent tankede selvtillid i hjemmesejr og roser setuppet på holdet

For Annika Jakobsen betyder trænerens tillid og fløjsamarbejdet meget, når der skal præsteres. Senest kvitterede hun med fem fuldtræffere i sejren over Viborg

- Der gik ikke mange sekunder, fra jeg blev skiftet ind, til jeg scorede på min første chance. Og sådan en start betyder meget. Det giver enorm selvtillid og troen på, at den nok skal sidde der næste gang igen.

Sådan lyder det fra Annika Jakobsen, der fik en god start på året i storsejren over Viborg, hvor hun kvitterede med fem mål på fem forsøg.

Tillid fra sidelinjen
Den unge FCM-fløj er blevet tildelt masser af minutter i ilden for hunulvene. I indeværende sæson er det blevet til 36 mål fra den 20-årige højrefløj i national og international regi. Annika Jakobsen fortæller, at Kristian Kristensens tillid til hende har stor betydning.

- Som ung spiller har man brug for trænerens tillid gennem en sæson, der rummer opture såvel som nedture. Jeg er endnu ikke så erfaren, at jeg konstant rammer et højt, stabilt niveau, men med tillid fra sidelinjen, kommer jeg hurtigere ovenpå igen. Kristian er god til at hjælpe mig med at fokusere på, hvad jeg har gjort godt i stedet for at dvæle ved fejlene, siger Annika Jakobsen og uddyber.

- Der har været nogle ændringer i rollerne på holdet som følge af udskiftninger i truppen. Men trænerteamet har fra start vist tillid til, at os der er på banen kan løfte opgaven. Der følger et ansvar med, og det tror jeg, man udvikler sig af.

Teamwork mellem ’ung og erfaren’
De midtjyske fløje bærer præg af spirende talenter samt rutinerede kræfter. På højrefløjen deler Annika Jakobsen plads med den tidligere landsholdsfløj Anne Mette Pedersen. Det er et samarbejde, hun nyder godt af.

- Det fungerer super godt for os unge at have en erfaren medspiller på pladsen. Det betyder, at vi har en rutineret partner at spare med. For eksempel kan jeg spørge Anne Mette Pedersen og Mie Augustesen om alt fra deres erfaringer til noget mere lavpraktisk, så som målmændenes placering, fortæller Annika Jakobsen.

Fløjsamarbejdet, som Annika Jakobsen beretter om, så ud til at afspejle sig i kampen mod Viborg. Her stod FCM-fløjene for 11 af målene, og det især var de unge, der markerede sig på måltavlen. Annika Jakobsen stod som sagt for fem fuldtræffere, mens Emma Friis scorede fire kasser. Mie Augustesen og Anne Mette Pedersen kvitterede med en kasse hver.

Næste gang Annika Jakobsen og Co. skal i kamp er på fredag mod Aarhus United, hvor det hedder udebane for hunulvene. Kampen fløjtes i gang klokken 18.30 i Ceres Park.