21.04.2018, 18:00 | Af: Kristina Hvas Stokholm | Foto: Jens Anton Nordestgaard

FCM tabte tæt derbyopgør mod Viborg HK

Midtjyderne fik ikke sat det endelige punktum med en sejr, som ville sikre semifinalepladsen. Viborg vandt 18-20

Lørdag stod den på klassikeren mellem FCM Håndbold og Viborg HK. Det var ikke blot et arvefjendeopgør. Det var også kampen om en plads i semifinalen. En sejr ville sikre hunulvene avancement videre i turneringen med endnu en runde tilbage af slutspillet. Men den chance glippede for hunulvene, som tabte på marginalerne. Viborg vandt 18-20. Dermed er det stadig åbent, hvem af FCM, Viborg og Silkeborg, som løber med den sidste semifinaleplads i slutspilspulje 2.

Opgøret havde det meste af det, som det midtjyske derby traditionelt byder på: Fysik, fight og flot målmandsspil. Sabine Englert og Rikke Poulsen tog godt fra i begge ender fra begyndelsen. Det afspejlede sig i et målfattigt pauseresultat på 7-10.

I første halvelg tog gæsterne teten og skabte et hul på tre mål efter syv minutter. Der blev gået til stålet i begge defensiv, og gule kort og udvisninger blev da også uddelt med jævne mellemrum. Efter 20 minutter scorede Anne Mette Pedersen til 5-6, men Viborg trak fra endnu engang og gik til pause foran med tre mål.

Anden halvleg var mere jævnbyrdigt. Efter 13 minutter udlignede Louise Burgaard til 14-14, og så var alt åbent igen. Med store redninger fra rutinerede Sabine Englert kom hjemholdet foran 17-15. Hunulvene formåede ikke holde det skabte momentum, og så var Viborg foran endnu engang.

Med to minutter tilbage af kampen faldt en afgørende beslutning. De to dommere fløjtede og pegede i hver deres retning. I stedet for angrebsfejl, endte dommerparret med at dømme frikast til viborgenserne. Kort tid efter satte Kristina Jørgensen det afgørende hug ind til stillingen 18-20. Det blev kampens resultat, og Viborg holder sig stadig inde i kampen om semifinalepladsen.

I skrivende stund ser slutspilspulje 2 således ud.  

Odense Håndbold – 9 point
FCM Håndbold – 5 point
Viborg HK – 4 point
Silkeborg-Voel KFUM – 3 point

Silkeborg-Voel mangler en kamp mod Odense senere i dag. I næste og sidste runde skal midtjyderne møde Odense på udebane, mens Viborg tager i mod Silkeborg-Voel hjemme.

FCM Håndbold – Viborg HK: 18-20 (7-10)

Stillinger undervejs: 1-3, 3-5, 5-6, 6-9, 7-10 (pause) 9-11, 10-13, 14-14, 17-15, 18-18, 18-20

Målscorere FCM: Veronica Kristiansen 5, Louise Burgaard 4, Annika Jakobsen 3, Helene Fauske 2, Emma Friis 2, Judith Sans 1, Anne Mette Pedersen 1

Kampens spiller: Annika Jakobsen

Tilskuere: 1.773