11.10.2017, 21:10 | Af: Kristina Hvas Stokholm | Foto: Kenneth Rosenkilde

FCM stryger til tops med en solid sejr over København Håndbold

Hunulvene indtager ligaens førsteplads efter en hjemmesejr på 24-21 over København Håndbold

Vigtige point var på spil, da FCM Håndbold onsdag aften tog imod København Håndbold i IBF Arena. Det var et opgør, som værterne kom bedst ud af og med en sejr på 24-21, er det hunulvene, der lægger sig i front i HTH GO Ligaen.

Det var to hold med fart over feltet lige fra fløjten lød. I kampens første ti minutter lå holdene side om side, men nogle gange gik det lige stærkt nok for begge teams. Startfasen bar præg af manglende skarphed i både afslutning og afleveringer, men i enderne havde begge målmænd godt fat.

Efter et lille kvarter ville Fauske og Co. det anerledes. Det norske talent blev halvt nedlagt i feltet, men kæmpede sig igennem og bragede bolden op i krogen. Aktionen resulterede i en føring på 7-5, og Helene Fauske trak samtidig en udvisning til københavnerne. Herefter skruede FCM’erne kvaliteten i vejret.

Den midtjyske defensiv fandt tilbage til holdets velkendte takter. Ledt an af Mathilde Bjerregård etablerede hjemmeholdet en mur, som københavnerne havde svær ved at bryde. Med en velspillende Sabine Englert i målet udnyttede FCM en lille københavnsk måltørke. Efter 17 minutter førte hunulvene 10-6 på et kontramål af Sabine Pedersen.

Hjemmeholdet holdte rytmen halvegen ud og bevarede firemålsføringen. Med et minut igen var Sabine Pedersen igen tørnet afsted og scorede endnu et kontramål til stillingen 14-10. 

FCM tog hul på anden halvleg i samme gear som første. I målet viste den rutinerede Sabine Englert keeper-klasse. En efter en pillede hun gæsterne ned. Tre minutter inde i anden halvleg stod ulveburet tomt, men Sabine Englert nåede akkurat ind fra sidelinjen med en hånd på bolden. Kort tid efter stod hun igen for skud på et straffekast, som hun også afvæbnede.

De store redninger bidrog til en udbygning af den midtjyske føring, og med tre hurtige scoringer i træk fra Veronica Kristiansen, kom FCM på 20-13. Men gæsterne svarede igen – og denne gang mente de det.

FCM havde svært ved at få spillet til at lykkes. Alt for mange fløjafslutninger endte i hænderne på Johanna Bundesen i København-målet. Efter 49 minutters spil var føringen formindsket til to mål, da Københavns Myrthe Schoenaker satte den ind på et straffekast til 20-18.

Tættere på lod hunulvene ikke ’tigerne’ komme. Med ti minutter igen udnyttede FCM-anføreren to gange et tomt KBH-mål. Værterne kom igen foran med en solid føring på 23-18. Efter en time i ilden kunne hunulvene juble med en sejr på 24-21.

 

FCM Håndbold – København Håndbold: 24-21 (14-10)

Målscorere FCM: Veronica Kristiansen 8, Sabine Pedersen 4, Emma Friis 3, Trine Troelsen 2, Helene Fauske 2, Annika Jakobsen 2, Tonje Løseth 2, Mie Augustesen 1

Stillinger undervejs: 2-2, 4-5, 7-5, 9-6, 11-7, 11-9, 14-10 (pause) 15-11, 17-12, 20-13, 20-15, 20-18, 23-18, 24-19, 24-21

Kampens spiller: Sabine Englert

Tilskuere IBF Arena: 1412