20.01.2018, 18:00 | Af: Kristina Stokholm | Foto: Jens Anton Nordestgaard

FCM sænkede Odense i topopgør

Stemningen kogte, Sabine Englert var en mur, og FCM Håndbold overmatchede Odense i topopgøret, der endte 24-17 i midtjysk favør

Der var dømt topopgør, da Odense HC lagde vejen forbi IBF Arena lørdag eftermiddag. Inden kampen placerede FCM’erne sig på en andenplads og Odense, lige i hælene, på tredjepladsen. Dermed var der afgørende point på spil i topstriden, og den faldt ud til midtjydernes fordel.FCM vandt 24-17 over fynboerne. Det var akkurat samme cifre, som FCM Håndbold vandt med i det omvendte opgør i Odense i september.

Kampen startede som forventet tæt. Halvvejs inde i første halvleg bankede en velspillende Louise Burgaard bolden i nettet til stillingen 6-6. Men herefter fik Odense et spilovertag. Midtjyderne kæmpede med at komme frem til kvalificerede afslutningsmuligheder, og så blev udvisninger dyre. FCM Håndbolds sidste skanse, Sabine Englert, sørgede dog for at holde hunulvene inde i kampen med store redninger på stribe.

Trods udvisninger og perioder i undertal fightede hjemmeholdet det bedste, de havde lært. Med fem sekunder tilbage af første halvleg skød FCM-anføreren et succesfuldt hug fra distancen til pausestillingen 10-10. 

Anden halvleg var kun lige fløjtet i gang, da dommeren smed to fingre i vejret, og flasken pegede på Tonje Løseth. Stine Jørgensen tog sig af straffekastet, men den duel vandt Sabine Englert endnu engang. Derefter var det gæsterne, der røg på bænken med jævne mellemrum. Indenfor 6-7 minutter led Odense under tre udvisninger, og det udnyttede hjemmeholdet.

Hunulvene satte tempoet op, og i takt med at midtjyderne trak fra i en hæsblæsende gyser, røg stemning i vejret både på og uden for banen. Med 18 minutter igen satte Helene Fauske bolden sikkert i nettet til 17-12 på et straffekast. FCM’erne gav ikke slip, og det var som om, at Odense led et mentalt dyk under et frembrusende hjemmehold.

Da haluret rundede de 60 minutter, kunne hunulvene smide hænderne i vejret og juble over en komfortabel sejr på 24-17. Dermed bliver midtjyderne i toppen af tabellen på andenpladsen, hvor de indtil videre har sikret 22 point til kontoen.

FCM Håndbold – Odense HC: 24-17 (10-10)

Målscorere FCM: Tonje Løseth 5, Louise Burgaard 5, Helene Fauske 5, Veronica Kristiansen 4, Annika Jakobsen 3, Judith Sans 1, Julie Gantzel 1

Stillinger undervejs: 2-2, 4-4, 6-6, 8-9, 10-10 (pause) 12-11, 14-11, 17-12, 18-15, 21-15, 23-16, 24-17

Tilskuere: 2.117 i IBF Arena