17.03.2018, 17:12 | Af: Kristina Stokholm | Foto: Kenneth Rosenkilde

FCM Håndbold slutter på tredjepladsen trods nederlag i Esbjerg

Det blev et midtjysk nederlag ude mod Esbjerg, men det ændrer ikke på FCM’s placering. Holdet slutter grundspillet på tredjepladsen

Sidste kamp i grundspillet er fløjtet af. Pointene er fordelt. Slutspilsgrupperne er på plads. FCM Håndbold forbliver på tredjepladsen og tager et point med over i slutspillet. Det ændrer dagens nederlag i Esbjerg ikke på. Midtjyderne tabte 24-19 på Esbjergs hjemmebane efter en pausestilling på 14-8.

FCM Håndbold kom foran 1-2, men stillingen ændrede hurtigt fortegn, og Esbjerg kom foran 5-2. Værterne var i førertrøjen resten af opgøret, og det blev en kamp uden den store spænding. I anden halvelg var midtjyderne oppe at snuse til Esbjergs komfortable føring ved stillingen 18-14, men vestjyderne trak fra igen og vandt på en dag, hvor Esbjerg spillede den bedste kamp.

Louise Burgaard udtalte følgende til TV2 efter kampen:
”Det var generelt det hele, som ikke fungerede i dag. Vi spillede for ensformigt i angrebet, fik ikke løbet og havde svært ved at løse deres 4-2-forsvar.”

Kristian Kristensen gennemførte kampen med stor bredte. Det kunne også ses på måltavlen, hvor hele 11 hunulve markerede sig. Nu venter en landsholdspause, hvor ni FCM-spillere skal afsted. Derefter har FCM Håndbold et ultratæt pakket kampprogram og risikerer med stor sandsynlighed at skulle spille fire kampe på blot otte dage – deriblandt en afgørende Champions League kvartfinale mod Vardar.

I slutspillet skal FCM Håndbold op imod Odense Håndbold, Viborg HK og Silkeborg-Voel. Den anden pulje består af København, Nykøbing Falster, Team Esbjerg og Randers HK.

FCM Håndbold – Team Esbjerg: 24-19 (14-8)

Stillinger undervejs: 2-2, 5-2, 8-4, 12-6, 14-8 (pause) 17-9, 18-14, 22-15, 23-17, 24-19

Målscorere FCM: Helene Fauske, Veronica Kristiansen 3, Anne Mette Pedersen 3, Laura Jensen 2, Emma Friis 2, Louise Burgaard 1, Annika Jakobsen 1, Louise Ellebæk 1, Helene Kindberg 1, Naja Nissen 1, Judith Sans 1