31.10.2017, 21:04 | Af: Kristina Hvas Stokholm | Foto: Hamistolen Photography

FCM cementerer førsteplads med udebanesejr over Randers HK

Aftenens ligafight endte tæt, men en flot første halvleg grundlagde FCM-sejr i Randers

FCM Håndbold var flyvende mod Randers HK i første halvleg, som de vandt 9-15. En lille pause så imidlertid ud til at gøre mere skade end gavn på midtjyderne, der tabte pusten, mens Randers HK gjorde lidt af et comeback i anden halvleg. Hunulvene holdte dog stand, da det hele skulle afgøres til sidst, særligt med en storspillende Sabine Englert i målet, der stod med en redningsprocent på 50. FCM vandt opgøret og tog to vigtige point til toppen af tabellen med en sejr på 20-22 i Randers.

FCM-overtag i første halvleg
Efter en målfattig indledning var det midtjyderne, der fik et lille overtag – ikke mindst på grund af stærkt målvogterspil af den erfarne FCM-keeper Sabine Englert, som havde styr på de blå skytter. Da huluret rundede et lille kvarter, skabte Veronica Kristiansen endnu et lille hul og scorede til 5-8.

Det var i det hele taget et FCM-team med masser af tempo og vellykkede krydsspil i løbet af første halvleg. Samtidig lavede Randers-holdet en del fejl, og dem straffede gæsterne. Især kontrafasen skulle vise sig at blive udbytterig for hunulvene. Det fik Randers-træner Niels Agesen til at smide to timeoutkort inden for to minutter.

Randrusianerne havde i det hele taget svært ved at stoppe ligatopscoreren Veronica Kristiansen, der med fem minutter til pause skød gæsterne på 7-14. Randers svarede lidt igen, men hunulvene bevarede en solid føring på 9-15, da dommerparret fløjtede til pause.

Randers comeback og midtjysk tilbagegang
I anden halvleg blev det hele vendt på hovedet. Midtjyderne gik i stå, mens Randers-maskinen kørte i et meget bedre gear end i første halvelg. Det tog FCM’erne syv minutter at komme på scoringstavlen i anden halvleg, og hjemmeholdet kæmpede sig tilbage med flere scoringer i træk.

Det var særligt det midtjyske angrebsspil, der gik i hårdknude. 17 minutter inde i anden halvleg havde FCM kun scoret tre gange, og få minutter senere var stillingen pludselig 17-19.  

Med ti minutter igen var sejren inden for rækkevidde for begge teams, og det fik spillerne til at gå til den – måske lige rigeligt. Louise Burgaard måtte hvert fald modtage behandling på banen og en tur på bænken efter en god, gammeldags blodtud. Og den skulle desværre vise sig at ramme midtjyderne på et ømt punkt i slutfasen.  

Tæt afslutning
FCM-backen løb for tidligt ind på banen igen, og det blev opdaget ved dommerbordet, hvorfor bolden landede i hænderne på hjemmeholdet, og FCM’erne blev straffet med en udvisning med kun seks minutter tilbage. Det udnyttede randrusianerne på fornem vis og reducerede til 19-20.

Med et enkelt minut igen var stillingen 20-21, og midtjyderne var i boldbesiddelse. Veronica Kristiansen skabte et afgørende moment med et dybt pres ind i banen, der skabte et hul på midten til Louise Burgaard. På et flot krydsspil skød højrebacken FCM Håndbold til sejr til stillingen 20-22. Dermed beholder midtjyderne førstepladsen i ligaen med 14 point på kontoen efter ni kampe.

Randers HK vs. FCM Håndbold: 20-22 (9-15)

Målscorere FCM: Veronica Kristiansen 10, Louise Burgaard 5, Sabine Pedersen 3, Helene Fauske 2, Tonje Løseth 1, Trine Troelsen 1,

Stillinger undervejs: 1-2, 3-4, 4-7, 6-10, 7-12, 7-14, 9-14, 9-15 (pause) 11-15, 12-16, 13-18, 15-19 16-19, 17-20, 19-20, 20-22