11.04.2018, 06:30 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: Hamistolen Photography

Cheftræneren melder ud: Nu er vi favoritter

Efter sejren i Silkeborg er FCM Håndbold på den semifinalegivende andenplads, og den skal fastholdes.

Arkivfoto.

Det startede forfærdeligt for FCM i udekampen mod Silkeborg-Voel. Nede 8-2 i JYSK Arena og uden sammenhæng hverken forsvars- eller angrebsmæssigt lignede det bare én af de dage…

Men Kristian Kristensens mandskab kom stærkt igen efter nogle mindre justeringer, og ved pausen førte ulvene med seks. FCM-træneren sætter sine ord på, hvad der tippede opgøret til gæsternes fordel og slutteligt gav en sejr på 21-26.

- For at være fuldstændigt ærlig, så ved jeg ikke helt, hvad der skete i indledningen. Men der skete i hvert fald det, som der ikke skulle ske: At de tromler os ned på kontrafasen. Det var vi forberedt på, at de ville, og vi svigter dermed nogle aftaler i den sammenhæng. Blandt andet kommer vi ikke hjem på Bæk (Sofie Bæk Andersen, red.), som vi havde aftalt. Vi var ukoncentrerede og lavede fejl, fortæller Kristian Kristensen.

- Men de små udskiftninger i holdet fik effekt, og vi udviste stor moral og fik vist, at vi er virkelig solide. Der kom et momentskifte i kampen lige omkring udvisningen til deres bænk, hvor vi fik færten og lugtede blod, og samtidig med vores succes blev de måske lidt rystede. Ikke, at det var udvisningen i sig selv, der vendte det på hovedet, men det var en del af hele vendepunktet for os.

Tæt på semifinale

Cheftræneren understreger da også, at han samlet set er meget tilfreds med indsatsen mod lokalrivalerne.

- Jeg skal ikke sætte nogle røde streger under denne præstation, for pigerne kom efter det, og det her betyder alt, siger cheftræneren, der selv uddyber betydningen:

- Nu er vi meget tæt på en semifinale. Vi kan selv afgøre det, og det kan vi lige så godt gøre i kampen mod Viborg (FCM’s næste slutspilskamp, lørdag d. 21. april, red.). Det bliver en svær opgave, men det ser rigtig godt ud til vores fordel, slutter Kristian Kristensen.

Før opgøret mod Viborg venter der FCM et returopgør i Champions Leagues kvartfinaler. Det spilles lørdag i Skopje mod HC Vardar. Slutspilspuljens sidste opgave er en udekamp mod Odense Håndbold.