19.09.2017, 22:14 | Af: Karen Buhl | Foto: Kenneth Rosenkilde

Bredden besejrede storsatsende Odense Håndbold

FC Midtjylland Håndbold hev en flot syvmålssejr hjem i Odense Idrætshal i en kamp, hvor holdets bredde viste sit værd

Der var på forhånd lagt op til et spændende opgør mod ligarivalerne fra Odense Håndbold med tidligere FC Midtjylland-profiler, Stine Jørgensen og Trine Østergaard, på holdkortet. Mens hunulvene besejrede sidste sæsons guldvindere fra Nykøbing Falster Håndboldklub i HTH GO Ligaens sidste runde, indkasserede fynboerne et klart nederlag til København Håndbold. Derfor var midtjyderne indstillede på at møde et revanchelystent Odense-hold, men hunlvene fik tæmmet fynboerne og hev en flot 24-17-sejr hjem efter en pauseføring på 11-7. 

Midtjyderne havde momentum fra kampens start og ved stillingen 1-1, så FC Midtjylland-spillerne sig ikke tilbage og formåede at holde Pytlicks tropper bag sig resten af kampen. 

- Vi havde talt om på forhånd, at det ville blive en tæt kamp. Heldigvis får vi en god start på kampen, hvor vi formår at finde den helt rigtige balance og højde i forsvaret. Samtidig tager Sabine Englert fra i målet, og det betyder, at vi kan lægge afstand til Odense i første halvleg og føre med fire mål ved pausen, fortæller cheftræner Kristian Kristensen. 

Efter pausen får Odense Håndbold bedre fat og reducerer da også til 11-12. Midtjyderne formår dog at holde hovedet koldt.

- Den måde, hvorpå vi modstår modstanderens tryk i anden halvleg, vidner om det potentiale og den viljestyrke, holdet har. Vi er kyniske i vigtige dele af kampen, og det er afgørende i dag. Vi bringer bænken i spil, og alle yder et stort bidrag til sejren og byder ind. Jeg mener, bredden sejrer i dag, udtaler Kristian Kristensen. 

Med ti minutter igen forsøger Jan Pytlick sig med 7 mod 6-spil, men midtjyderne bevarer den komfortable føring og vinder 24-17 i Odense Idrætshal. 

- Jeg er en meget stolt træner i dag. Pigerne arbejder stenhårdt på og uden for banen, og det kommer virkelig til udtryk i dagens sejr, afslutter Kristian Kristensen.

Næste opgave for hunulvene er Ringkøbing Håndbold, der gæster IBF Arena den 4. september efter landsholdspausen.

FCM Håndbold - Odense Håndbold: 17-24 (7-11)

Stillinger undervejs: 1-3, 2-5, 4-7, 5-9, 7-11 (pause) 11-12, 11-15, 13-16, 14-19, 17-24 (slut)  

Målscorere FCM: Veronica Kristiansen 7, Sabine Pedersen 5, Mie Augustesen 2, Louise Ellebæk 2, Linn Blohm 2, Helene Gigstad Fauske 2, Louise Burgaard 1, Trine Troelsen 1, Annika Jakobsen 1, Tonje Løseth 1