30.01.2022, 09:53 | Af: Jonas Hooge | Foto: Hamistolen

Frey: Vi spiller med god intuition

I går eftermiddags var der det klassiske opgør mellem Herning-Ikast Håndbold og Viborg HK i IBF Arena, og efter en spændende og intens kamp, kunne vi endnu engang gå fra banen med en sejr.

Vi vandt kampen 31-30, og selvom at det blev lige lovligt tæt til sidst, så var det overordnet set en kamp, som vi havde teten på, og særligt en spiller gjorde sig ekstra bemærket i går. Det var vores østrigske playmaker, Sonja Frey, der scorede seks mål og fordelte spillet med stort overblik og mod. Hun blev fortjent kåret til kampen spiller, og hun var efter kampen også i strålende humør oven på sejren og de to point.

"Det var en rigtig god kamp på et højt niveau fra begge sider, så lige nu er jeg rigtig glad, fordi Viborg er et godt hold og direkte konkurrent til os, så det var virkelig vigtigt for os at få sejren i hus. Man kan tydeligt mærke, at begge hold er godt forberedt på hinanden, men jeg synes vi spiller med en god intuition og havde en god plan for kampen, hvilket var medvirkende til, at vi vinder. Vi laver lidt fejl hist og pist, og det blev også hektisk til tider, men samlet set spillede vi bare godt", kommer det storsmilende fra Sonja Frey.

Hun måtte udgå af onsdagens kamp mod Nykøbing Falster efter et slag på foden, så hun havde selv været spændt på at se, om det ville påvirke hendes spil mod Viborg. Det gjorde det på ingen måder, og hun leverede hendes vel nok bedste kamp i den lilla trøje, hvillket hun selv var enig i.

"Jeg føler at jeg er på rette vej, og i dag var klart en god kamp fra min side, selvom der stadig er plads til forbedringer, blandt andet er jeg ikke helt tilfreds med alle mine skud og følingen i forsvaret mangler stadig lidt, men efter seks måneder med flere småskader, så synes jeg at jeg nærmer mig det niveau som jeg ved jeg kan spille på, og det er jeg virkelig glad for"

Søndag tager holdet, hvis vejret tillader det, til Norge, hvor vi mandag aften skal spille mod Storhamar i EHF European League. Mere om den kamp mandag.