08.01.2022, 19:22 | Af: Jonas Hooge | Foto: Hamistolen

"Vi skal spille en absolut topkamp"

Søndag klokken 14 tager vi fat på dette års EHF European League, når vi på udebane i Rusland møder storholdet Lada, der har flere russiske landsholdsspillere på holdkortet.

Vi mødte Lada sidste år i kvartfinalen i EHF European League, så vi har et forholdvist godt kendskab til det russiske mandskab, og selvom at vi sidste år vandt samlet, så er det, i følge Kasper Christensen, bestemt ikke givet at vi kan drage hjem med to point på kontoen.

"Lada er et godt hold, der lige nu spiller lige op mod hold som CSKA Moskav og Rostov Don, så vi skal spille en absolut topkamp, for at slippe derfra med en sejr. Det er et hold der både er båret af en god portion ungdommelig gå på mod og fremadstormende, men også har en del rutine, blandt andet i fire russiske landsholdsspillere der var med til VM, hvor særligt Olga Fomina på højre fløj er en etableret russisk topspiller", lyder det fra Kasper Christensen, der uddyber sin vurdering af Lada:

"De har også relativ fin kontiunitet i forhold til sidste år, og selvom at vi trak det længste strå sidste gang, og havde rimeligt godt styr på det, både hjemme og ude, så var det tætte kampe, der sagtens kunne have været gået den anden vej, når man analyserer ned i dybden. Så vi skal spille en topkamp for at vinde, og der venter os en "tough" opgave, uden tvivl"

Lada har mistet et par spillere siden sidst, men som Kasper Christensen pointerer, så har andre fået chancen og fået mere kamperfaring, så han vurderer, at russerne er på niveau med det, vi mødte sidste sæson, og godt kunne bejle til at gå videre fra puljen.

"De har afgivet en stregspiller og en målmand, men de har et bredt hold, og har jo også spillere der har fået et års mere rutine, så jeg vil umiddelbart vurdere, at de er på niveau med sidste sæson. Jeg forventer, at Lada er et hold, der kan gå videre fra vores pulje, og jeg tænker at det godt kunne blive den hårdeste udekamp i vores pulje, men jeg synes det er svært at vurdere puljen lige nu", fastslår cheftræneren, der blandt andet ser Corona som en modspiller, der kan vende op og ned på vores pulje.

"Jeg synes ikke det giver mening lige her og nu, at tale om, hvem der går videre fra puljen. Det er fire gode hold, og med Corona i spil, så er vi bare nødt til at tage en kamp ad gangen, og så se hvordan det går. Jeg er sikker på, at vi nok skal få afviklet alle kampene, men hvis vi nu mangler ti spillere på grund af sygdom, så giver det ikke så meget mening"

Du kan følge kampen fra klokken 13.55 på TV3 Sport, og naturligvis er vi klar med resultat og reaktioner efter kampen på hjemmesiden og vores sociale medier.