20.11.2021, 15:23 | Af: Jonas Hooge | Foto: Hamistolen

Vi er klar til EHF European League efter sejr over MTK Budapest

Vi havde på forhånd et godt udgangspunkt til dagens kamp, og selvom kampen nok ikke går over i historien, så var der ikke tvivl om udfaldet, der endte 34-29 efter 13-13 ved pausen.

Vi havde et komfortabelt forspring fra sidste uges kamp i Budapest på otte mål, og det bar dagens opgør også præg af. MTK Budapest startede fint ud, og vi skulle, præcis som i sidste uge, lige finde rytmen. Den kom lige så stille, uden at det på noget tidspunkt blev prangende, og som halvlegen skred frem, fik vi bragt os foran 9-7. 

Der var dog lidt mere modstand i Budapest i dag, og i stedet for at trække afgørende fra, så formåede MTK at hænge på, og fik udlignet til 13-13 inden pausen. Halvlegen sluttede af med et rødt kort til Julie Scaglione, der kom til at ramme en spiller fra MTK i hovedet på halvlegens sidste frikast.

 

Efter pausen kom der lidt mere fart over feltet, da vi startede ud med Sonja Frey, Stine Skogrand og Simone Petersen i bagkæden, hvilket skabte store problemer for Budapest-forsvaret, men de skabte til gengæld også problemer for vores forsvar, og efter ti minutter af anden halvleg, var MTK pludselig foran med 19-20.

Man sad ikke med fornemmelsen af, at overraskelsen lurede, men mere en ærgrelse over, at vi ikke kunne få ordentlig gang i vores spil, og i stedet blev lullet lidt i søvn, hvilket der heldigvis blev rettet lidt op på efter en timeout. Midtvejs i halvlegen steg Bakkerud til vejrs og scorede til 23-21, og efterfølgende scorede Line Mai sit tredje mål til 24-21, mens Englert snuppede endnu en bold, sendte Line Mai af sted og med 25-21, så var den kamp lukket.

Så blev der også plads til Olivia Simonsen, Linn Johansen, og Tyra Axnér, hvilket gjorde at alle på holdkortet, minus Jessica Ryde, fik spilletid i årets sidste kamp, der blev afsluttet effektfuldt af Tyra Axnér, der med hendes tredje mål scorede til 34-29. Dermed er vi klar til EHF European League i 2022.