22.10.2019, 14:43 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: Hamistolen

Velkendt modstand venter

Cheftræneren sætter ord på tirsdagens EHF Cup-lodtrækning - samt onsdagens away mod EH Aalborg.

 

I weekenden tog Herning-Ikast Håndbold avancementet i 2. runde af EHF Cup med en samlet sejr over hviderussiske HC Gomel. Denne tirsdag var der lodtrækning til 3. runde, og for midtjydernes vedkommende bliver den næste europæiske udetur knap så ukendt og eksotisk.

Faktisk bliver den ganske velkendt. Modstanderen er nemlig ligarivalerne fra Nykøbing Falster Håndboldklub med udekamp den 9. eller 10. november og returmøde i IBF Arena søndag den 17. november kl. 15:00.

- Ærligt talt er det en kedelig lodtrækning, lyder den umiddelbare reaktion fra Mathias Madsen, der uddyber:

- Det er ikke sjovt at møde danske hold, når man spiller internationalt, og da slet ikke så tidligt i turneringen. Jeg tror, de vil være helt enige ovre på Falster. Økonomisk er det rigtig godt for både os og NFH, da det sparer en masse rejseudgifter, men sportsligt set var der nogle andre hold, der var både nemmere og mere interessante, konstaterer HIH-cheftræneren.

Tæt duel
Han forventer, at det bliver en tæt kamp om avancement.

- Jeg ser os som favoritter over de to opgør, også set ud fra vores seneste kamp mod dem. Men jeg tror, at det bliver tæt, for det er to hold, der kender hinanden rigtig godt. Vi formoder også, at NFH snart kan bringe Johanna Westberg i spil igen, efter at hun har været gravid, og det betyder selvfølgelig noget for dem, at de får en rigtig skytte med. Desuden har de set bedre og bedre ud på det seneste. Jeg er glad for, at vi har returkampen på hjemmebane, hvilket kan blive en vigtig faktor, fortæller Mathias Madsen.

Spændende periode
I et travlt program møder Herning-Ikast Håndbold onsdag aften EH Aalborg i HTH Ligaen, mens trods en lang rejse og to kampe - fredagens og lørdagens EHF Cup-opgør mod HC Gomel - i kroppen er kravet, at enhjørningerne vender retur til det midtjyske med to point.

- Vi går ind i en spændende periode med tre vigtige kampe på en uge. Første step på vejen er EH Aalborg i morgen, og det kræver en sejr, for vi er et bedre hold end dem. Vi har lige haft en lang rejse til og fra Hviderusland og spillet to kampe på et døgn derovre, hvilket sidder lidt i kroppen endnu. Derfor kræver det nok lige lidt ekstra at komme helt op i gear, som det også var tilfældet med vores TTH-kamp for nylig, men vi skal vinde i Aalborg, siger Mathias Madsen, der dog understreger respekten for onsdagens modstander.

- De har leveret gode resultater indtil videre og har spillet nogle fine kampe, hvor de har hentet fem point. Det er godt gået, og vi skal yde vores bedste deroppe, for ellers kan de godt give os problemer. De har også et par profiler, som vi skal have et ekstra øje på, blandt andre Line Larsen, deres venstre back, som er en rigtig dygtig spiller. Hun kan gøre ondt på os, hvis vi ikke får hende lukket ned, men som altid forbereder vi os omhyggeligt, slutter Mathias Madsen.

Opgøret mod EH Aalborg spilles onsdag aften kl. 19:30 i Nørresundby Idrætscenter.