01.02.2020, 17:27 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: Hamistolen

Unge spillere får ansvar i Norge

I søndagens EHF Cup-udekamp mod Storhamar bliver breddespillerne og de unge prioriteret. HIH er allerede videre fra gruppen men kan sikre førstepladsen med point.

Herning-Ikast Håndbold er rejst til Norge for at spille sin andensidste kamp i EHF Cup Gruppe D. Her møder enhjørningerne Storhamar, som pludselig - og en smule overraskende - er puljetoer og eneste udfordrer til førstepladsen før femte runde.

- De slog Bietigheim med ét mål hjemme i en kamp, hvor tyskerne ellers var bedst, men Storhamar kom dygtigt igen og holdt deres føring. De tabte derefter sikkert hjemme til Lada men tog så til Rusland og vandt det omvendte opgør, hvilket var højst overraskende - men flot. Dermed har de jo gjort sig fortjent til at spille med om avancement, og det er fedt at komme til Norge og spille en kamp, hvor der virkelig er noget på spil, fortæller Mathias Madsen, cheftræner for Herning-Ikast Håndbold.

At komme til lige netop Norge er tilmed ekstraspændende, da HIH-truppen indeholder ikke færre end fem jenter fra Danmarks naboer mod nord.

- Der er en ekstra motivation for vores norske spillere i, at de skal spille i deres eget land og mod et hold, hvor de har et godt kendskab til spillerne. Det betyder noget for dem og giver dem en mulighed for at vise sig frem, hvilket også er en faktor, lyder det videre fra cheftræneren.

Bredden skal bruges
I onsdagens ligakamp mod Odense Håndbold førte Herning-Ikast ved pausen, men i anden halvleg slap kræfterne ganske enkelt op. Der er dog ingen fare for et lignende scenarie mod Storhamar.

- Vi har haft noget sygdom i truppen, der gjorde, at nogle spillere simpelt hen løb tør for energi mod Odense. Det er ikke noget, der bekymrer mig nu, for vi har set fysisk stærke ud i mange kampe. I Norge kommer vi dog til at spare lidt på mandskabet og prioritere spilletiden til de unge og til breddespillerne. Det betyder, at Michala Møller, Emilie Steffensen og Julie Gantzel kommer til at spille meget, og så har vi Maja Edling fra u19 med i stedet for Emma Friis. Vi kommer dog stadig til at gå benhårdt efter at lukke førstepladsen ned allerede nu, og det har vi også mandskabet til, understreger Mathias Madsen.

Han forventer dog en sværere kamp to mod nordmændene end det første opgør, hvor Herning-Ikast Håndbold vandt med 34-27 i IBF Arena - og hvor forskellen reelt var langt større end blot de syv mål.

- Vi vandt en forholdsvis let sejr hjemme, men vi forventer en helt anden modstand i morgen; i ligaen har Storhamar vist, at de er et rigtig godt hjemmehold. Det bliver en god udfordring for os, og det bliver spændende at se, hvordan særligt de unge håndterer at få et stort ansvar i en europæisk udekamp. Man skal huske, at det aldrig er let at spille på udebane i Europa, og derfor er det en kamp, der kommer rigtig godt til os, siger Madsen med hentydning til, at HIH jo allerede er sikret avancement, og at meget skal gå galt, hvis ikke førstepladsen ender på midtjyske hænder.

Lørdag vandt Lada hjemme over Bietigheim, og dermed ligger russerne nu toer i puljen, dog a point med Storhamar - og altså med en kamp mere spillet. >>> Se stillingen i gruppen her >>>

Herning-Ikast Håndbold møder Storhamar søndag med kampstart kl. 17:00.