29.02.2020, 12:44 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: Hamistolen

Tempo bliver nøglen i europæisk kvartfinale

HIH er Danmarks bedst præsterende klub i Europa i de seneste år. Søndag skal første skridt tages mod EHF Cup-semifinalen | Se kampen gratis på EHF TV.

 

Vind eller forsvind.

Gruppespillet er ovre, og Herning-Ikast Håndbold står nu atter foran knockout-kampe i EHF Cup. Modstanderen i de forestående kvartfinaleopgør er rumænske Gloria Bistrita, som er en mere eller mindre ukendt størrelse for de fleste.

Mathias Madsen kan dog trække på helt friske analyser af rumænerne, der var i gruppe med Odense Håndbold.

- Vi har lidt kendskab til dem fra møderne med Odense. De tabte med seks ude og vandt med to hjemme, og det viser en vis kvalitet, når man kan slå et godt hold som Odense. De har en meget aggressiv defensiv, og vi skal forvente en fysisk hård kamp. Jeg kan se på videomaterialet, at de går til stregen - og nok også lige over stregen. Vi skal forberede os på at kunne håndtere lidt flere tæsk end, hvad vi er vant til fra ligaen herhjemme.

Kan I bruge det imod dem, at de kan have tendens til at gå over stregen?

- Det kommer meget an på vores to græske venner, som skal dømme kampen, siger Mathias Madsen med et skævt smil og fortsætter:

- Man får ofte lov at gå lidt ekstra til den i Europa, så vi skal også selv skrue på knappen. Vi skal selv højne vores niveau af fysik i forsvarsspillet og virkelig få delt nogle lussinger ud.

I den anden ende af banen bliver særligt ét element nøglen: Tempo.

- Vi skal virkelig se, om vi ikke kan bringe så meget tempo ind i den kamp som overhovedet muligt. Gloria har ikke den samme bredde som os og spiller meget med den samme stamme i bagkæden og på stregen, så vi skal forsøge at køre dem møre ved at holde et højt tempo hele vejen igennem. Det har vi spillerne til. Det kan godt være lidt sværere på udebane, men vi er nødt til at få presset tempoet op, fortæller cheftræneren for HIH.

Europæisk stabilitet
Foreløbig har Herning-Ikast Håndbold præsteret stort i Europa i denne sæson, først ved at slå Nykøbing Falster ud over to kampe for siden at gå videre fra Gruppe D som etter. Mathias Madsen både håber og tror dog, at det kan række endnu længere i denne sæson, således at klubben for fjerde år i træk runder den europæiske deltagelse af med bragende succes.

- Jeg vil gerne have udekampen overstået, før jeg siger for meget, men et forsigtigt bud er, at vi er 60/40-favoritter til at gå i semifinalen, hvilket kunne være rigtig stort. Nu er vi for fjerde år i træk gået videre fra stærke grupper; de første to år i Champions League, hvor vi var i kvartfinalen, og de seneste to år i EHF Cup, hvor vi sidste år nåede semifinalen. Ingen danske hold har præsteret tilsvarende i disse år, så det viser noget om den kvalitet, vi har, når vi spiller europæiske kampe, slutter Mathias Madsen.

Opgøret starter kl. 17:00 søndag og kan ses live på EHF TV via linket nedenfor.

EHF TV: Gloria Bistrita - Herning-Ikast Håndbold