20.02.2021, 10:00 | Af: Jonas Hooge | Foto: Hamistolen

Svær kamp i vente søndag eftermiddag

Der er dømt puljefinale søndag eftermiddag, når Paris 92 gæster IBF Arena i den sidste kamp for vores vedkommende i gruppespillet i EHF European Cup. Vi har allerede sikret os videre avancement, og kan med en sejr, sikre os førstepladsen.

Paris 92 har kniven for struben og skal vinde, hvis de vil være sikre på, at gå videre, efter at de blev taberdømt i begge kampe mod Zvezda, så man må forvente et offensivt fransk mandskab, der vil forsøge at sætte sig på kampen fra start.

”Det bliver en svær kamp mod et stærkt fransk hold, der er i top tre i den franske liga. De har lige slået Brest, og har en trup med flere landsholdsspillere og boblere til blandt andet det franske landshold, så vi får nok at se til. De har en stærk defensiv med meget fysik, så vi skal forsøge at komme på kant af dem, og jeg synes vi har lært en masse af første kamp, som vi forhåbentlig kan bruge i søndagens kamp, fordi ellers får vi det igen svært”, lyder analysen fra Kasper Christensen forud for søndagens kamp.

Vi er dog svækket til kampen, da både Ingvild Bakkerud og Mie Sando er småskadet, mens Stine Skogrand, efter mange kampe i streg med fuld spilletid, trænger til en pause, så der skal tænkes i alternativer for at vinde.

”Både Bakkerud og Sando render rundt med nogle småskader, og forud for slutspillet, tager vi ingen chancer, så derfor står de over søndag. Stine Skogrand kan i princippet godt spille, men kampen søndag er formentlig sidste kamp inden sommerpausen, hvor vi kan tillade os, at give hende en pause, så den benytter vi os af. Stine spiller nærmest fuldtid hver gang, og har haft et hårdt program ved EM, så når det er muligt, så giver det god mening at give hende en friweekend”, konstaterer cheftræneren.

Det betyder masser af spilletid til Olivia Simonsen, der får en stor rolle i forsvaret, mens Frida Svingholm formentlig også kommer til at få spilletid. Der ud over bliver der lejlighed til, at prøve nogle nye opstillinger op, men Kasper understreger, at holdet går på banen for at vinde.

”Vi bliver uden tvivl udfordret i forsvaret, men jeg er sikker på, at Olivia er klar sammen med Mathilde Troelsen, til at løse opgaven, og jeg vil gerne understrege, at vi går på banen for at få de to point, og dermed slutte på førstepladsen. Så må vi se om det rækker, men man får ikke et Herning-Ikast mandskab at se, der ikke tror på chancen og vi går på banen for at vinde”