05.01.2020, 16:32 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: Hamistolen

Storhamar fik den store hammer i Ikast

Herning-Ikast Håndbold åbnede med en bundsolid sejr over naboerne fra nord i EHF Cup-gruppefasens første runde.

Arkivfoto: Emilie Steffensen blev kåret til kampens spiller mod Storhamar.

 

De nykårede pokalmestre fra Herning-Ikast Håndbold viste klassen søndag eftermiddag, hvor holdet på hjemmebane satte de norske sølvvindere til vægs. Det skete med cifrene 34-27, men reelt set var klasseforskellen højere, og sejren kunne have været langt større, hvis ikke Madsen og Friis havde spillet med bredden i så høj grad, som tilfældet var.

Jessica Ryde åbnede på kassen, og mens holdkammeraterne ikke imponerede i startfasen, lagde svenskeren fra land med tre redninger. Emilie Hovdens to kontraer på et halvt minut kunne hun dog ikke skærme af, og så var stillingen 0-2. Kort efter måtte pokalfighter Sabine Englert tage over, da Ryde blev nødt til at forlade banen for at modtage behandling, men heldigvis fortsatte tyskeren de stærke takter fra Santander Final4 samt fredagens ligakamp i København, hvor hun stod på 50 %.

Hjemmeholdet kom stærkt igen efter den mindre gode start. Fra fløjen gjorde Cecilie Brandt det til 7-5, og på en afslutning i et sidelæns svæv ind i feltet var det Michala Møller, der fandt målet til 8-5. Vilde Johansen omsatte en kontra til 9-5, og så kørte den midtjyske maskine. Efter knap tyve minutter blev det til 11-6 på en hammer af en scoring af 18-årige Emilie Steffensen, der var blot én af de mange spillere, der allerede var kommet fra bænken til banen. Trænerteamet brugte i høj grad bredden i første halvleg, hvor det kun var Annika Jakobsen, der ikke kom i spil. Hun spillede til gengæld hele anden halvleg, mens Cecilie Brandt kunne holde tidlig fyraften.

15-9 nåede føringen op på undervejs, men op mod pausen hentede nordmændene et par lidt for lette reduceringer, og det var kun takket være et straffekast omsat af Stine Skogrand efter tid, at halvlegsføringen var på fire mål.

Den indsnævrede føring fik enhjørningerne dog hurtigt rådet bod på i anden halvleg, hvor der snart stod 21-14. Madsens tropper var i total kontrol, selv om det på intet tidspunkt var en ren førstekæde, der var i spil. Særligt Michala Møller og Emilie Steffensen markerede sig med god energi og flere flotte scoringer.

Helene Fauske blev sparet en hel del mod sine landsmænd, men når playmakeren var på banen, viste hun virkelig klassen - især da hun midt i anden halvleg lavede tre pinde i træk og gjorde det til 28-19. Mens der fortsat blev byttet en del hos værterne, var sejren allerede i hus, så nogle lidt lette pyntemål til de norske gæster i slutfasen var helt uden betydning.

Det endte 34-27 oven på en imponerende sikker præstation af Herning-Ikast Håndbold, der dermed åbner EHF Cup-gruppespillet med en sejr og to point.
 

Stillinger undervejs:
0-2, 4-3, 9-5, 11-6, 15-9, 16-13, 17-13 (pause), 21-14, 21-16, 24-17, 24-19, 28-19, 31-24, 34-27 (slut)

Tilskuere:
679

Kampens spiller:
Emilie Steffensen