06.04.2019, 18:47 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: Hamistolen Photography

Snævert nederlag i kamp ét

HIH tabte med tre i den første af to EHF Cup-semifinaler.

Arkivfoto.

 

 

Herning-Ikast Håndbold står over for en svær udfordring i EHF Cup-semifinalen, hvor Team Esbjerg er i vejen for en finaleplads. Lørdag stod den første af de to opgør, og selv om det langt hen ad vejen var lige så tæt som i onsdagens slutspilsduel, blev det atter med vestjyderne en kende foran på det spillemæssige.

 

Efter godt otte minutter havde Louise Burgaard chancen for at skabe den første HIH-føring i opgøret, men backen missede muligheden for 5-4, selv om hun var frit igennem mod Sandra Toft. I stedet måtte holdet se esbjergenserne bringe sig foran med både to og tre, men den kraftfulde Herning-Ikast-defensiv slap ikke taget i udeholdet.

 

20 minutter inde reducerede Emma Friis til 7-8, og med fem minutter til pause opstod en dobbeltchance til Tonje Løseth, der dog brændte begge muligheder for udligningen til 9-9. Som i onsdagens kamp manglede den sidste skarphed og effektivitet hos hjemmeholdets spillere, men de elementer besad gæsterne til gengæld i halvlegens slutfase. Her udbyggede de føringen til 9-12, før Julie Gantzels sikre reducering til 10-12 betød, at HIH’erne kunne gå til pause med nogenlunde omgangshøjde. Noget skulle der dog ske i anden halvleg, hvis Kristian Kristensens mandskab skulle gå ind til næste søndags returmøde med et godt udgangspunkt.

 

Det åbnede da også glimrende. Således blev det til 12-12 på to mål af Anne Mette Pedersen, der startede anden halvleg i stedet for Annika Jakobsen. På modsatte fløj spillede debuterende Maja Edling næsten hele anden halvleg, da Emma Friis måtte udgå tidligt med en skade efter en meget hård duel mod Line Jørgensen.

 

En god start blev dog snart overskygget af midtjysk ineffektivitet - bedst symboliseret ved Helene Fauskes brændte straffekast, der kunne have sikret 13-13 efter 36 minutter. Det betød, at holdet måtte slide tungt for hver eneste scoring. Fauske svigtede dog ikke på en friløber tre minutter senere, hvor hun udplacerede Sandra Toft til 14-14, og efterfølgende holdt hun hovedet koldt på en ny mulighed fra syv meter; 15-14 og første HIH-føring i opgøret.

 

Spillemæssigt var det en glimrende periode for enhjørningerne, men anført af superstjernen, Estavana Polman, tog Team Esbjerg atter over på både spillet og tavlen.

 

Herning-Ikast Håndbold kæmpede bravt, men slutteligt måtte holdet indkassere et hæderligt nederlag på 20-23 mod overmagten i den første af to EHF Cup-semifinaler.

 

Stillinger undervejs:

0-1, 2-2, 4-4, 4-6, 5-8, 7-8, 8-11, 10-12 (pause), 12-12, 12-14, 15-14, 16-18, 17-20, 19-21, 19-23, 20-23 (slut)

 

Målscorere for HIH:

Helene Fauske 4, Emma Friis 3, Tonje Løseth 3, Louise Burgaard 3, Sarah Iversen 3, Julie Gantzel 2, Anne Mette Pedersen 2