05.04.2019, 09:00 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: Hamistolen Photography

Skuffelsen er et sundhedstegn

I onsdagens slutspilskamp var HIH tæt på at besejre overmagten, Team Esbjerg. Lørdag mødes holdene på ny i EHF Cup-semifinalen.

 

Overraskelsen lå længe og ulmede mod Team Esbjerg i onsdagens tredje runde af slutspillet, men i slutsekunderne måtte enhjørningerne se favoritterne snuppe de to point.

 

En bet for de hårdt kæmpende Herning-Ikast-spillere, som godt kunne have fortjent at gå fra banen med point, mener holdets cheftræner, der dog samtidig savnede kvalitet i afslutningerne.

 

- Vi slider og slæber, og vi giver ikke op på noget tidspunkt. Det må jeg rose pigerne for. Anden halvleg blev en lige affære, hvor vi havde masser af muligheder for at få minimum ét point, hvilket havde været velfortjent. Jeg kan sidde og klippe mange gode angreb ud, når jeg genser kampen, og vi har rigeligt med afslutninger, men vi mangler noget dygtighed og kynisme i eksekveringen. Det samlede billede er, at vi brænder for mange chancer, og vi har blandt andet en periode på ti minutter, hvor der er dødvande i vores scoringer. Det gør, at vi kommer i efterslæb fra start - ikke bare på tavlen, men også på spillet, siger Kristian Kristensen om onsdagens opgør.

 

Tilfreds er han til gengæld med indsatsen i den modsatte ende - særligt på keeper-positionen.

 

- Defensivt står vi en fin kamp og lukker kun 21 mål ind, hvilket er rigtig stærkt mod så godt et hold som Team Esbjerg. Men sandheden er også, at Englert står en brandkamp. Det er den flotteste målmandspræstation, jeg har set i lang, lang tid her, og hun stod immervæk god mod Viborg forleden.

 

Samme modstander, ny turnering

Allerede lørdag tørner de to mandskaber atter sammen i IBF Arena, og endnu engang er der en hel del på spil. Her står den på EHF Cup-semifinale, og Kristian Kristensen vil gøre alt for, at det denne gang bliver Herning-Ikast Håndbold, der trækker sig sejrrigt ud af opgøret.

 

- Det kan sagtens blive en lige kamp igen. Kendskabsgraden er høj begge veje, og jeg tænker ikke, at hverken vi eller Esbjerg ændrer på så meget. Det er begrænset, hvad man kan nå at lave om på tre dage, men naturligvis vil der være nogle småting, hvor man forsøger at forbedre sig. Det er en ny turnering, og selv om vi har indfriet vores mål i Europa, så er det klart, at vi vil gøre alt for at nå den finale. Vi er oppe imod en overmagt, men alt kan ske i en semifinale, og det vil være kæmpestort, hvis vi kan overraske.

 

For at levere overraskelsen skal effektiviteten dog være bedre end i onsdagens møde. Og det handler først og fremmest om mental forberedelse, fortæller cheftræneren.

 

- Vi skal afslutte med større kvalitet, og det kan vi forhåbentlig opnå ved at skabe ro og give spillerne selvtillid på én eller anden måde. Det er jo noget mentalt og handler om at give dem en følelse af sikkerhed og en tro på, at tingene lykkes. Derudover skal vi sætte mere tryk på vores andenfase, så vi kan tilspille os flere og større chancer, siger ‘KK’.

 

Skuffelsen er et sundhedstegn

Mens skuffelsen over onsdagens sidste-øjebliks-nederlag fortsat sidder i kroppen, glæder HIH-træneren sig over den attitude, han så fra sit mandskab undervejs såvel som i nederlagets stund.

 

- Det er et sundhedstegn, at vi sidder tilbage med så ærgerlig en fornemmelse over ikke at kunne slå et hold, som bare er bedre end os. Vi kunne jo sagtens blot have konstateret, at dem her kan vi ikke vinde over og så have sluppet grebet, men i stedet sidder vi skuffede tilbage over ikke at have vundet. Vi havde mulighederne, og vi var tæt på. Det giver grobund for troen på, at vi kan gøre det igen, slutter Kristian Kristensen.

 

EHF Cup-semifinalens første kamp spilles lørdag kl. 17:00 i IBF Arena.

 
KØB BILLET