08.03.2020, 17:21 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: Hamistolen

Sådan! Herning-Ikast Håndbold er i EHF Cup-semifinalen

For andet år i træk skal HIH spille med om en europæisk finaleplads. Søndag vandt holdet returkampen mod rumænske Gloria-Bistrita.

 

For en uge siden skulle Herning-Ikast Håndbold modstå presset fra en proppet hal med entusiastiske rumænere, der lagde et enormt tryk til Gloria-Bistritas fordel. Det klarede midtjyderne, der tog fra Rumænien med en sejr på 29-26 i bagagen.

Hjemmebanefordelen til Mathias Madsens mandskab var dog begrænset i returkampen. I en arena helt uden tilskuere skulle HIH selv skabe energien og begejstringen, da det samlede avancement fra kvartfinale til semifinale i EHF Cup skulle køres hjem.

Helt fra begyndelsen var energien da også stor hos værterne, der åbnede med et straffekast til Stine Skogrand, som Helene Fauske omsatte, efterfulgt af en scoring af Skogrand selv. Naja Nissen var tæt på at kunne gøre det til 3-0, men den ene af de montenegrinske dommere kom i vejen for afslutningen, og i stedet for 3-0 blev det 2-1 og snart 2-2.

Den publikumsløse kamp udviklede sig hurtigt til en underlig og smårodet affære, hvor flere straffekast og udvisninger satte sit præg i de første ti minutter. Elena Dinca gjorde det til 2-3 på straffekast efter godt ni minutter, og HIH haltede en smule efter gæsterne, indtil Jeanett Kristiansen udlignede til 6-6 efter en kontra.

Emma Friis fulgte op og sendte føringen tilbage på midtjyske hænder, men det holdt dog ikke længe. Efter fire rumænske scoringer i træk blev Sabine Englert sendt på mål i stedet for Jessica Ryde.

Stine Skogrand reducerede til 12-14, mens begge hold var en spiller i undertal, men rumænerne nåede en scoring i de døende sekunder af anden halvleg. 12-15 ved pausen, og det samlede avancement stod helt åbent.

I anden halvleg fik Herning-Ikast dog bedre fat og moste gæsterne defensivt, mens kontraspillet kørte. Jeanett Kristiansen udlignede til 18-18 efter 38 minutter, og et minut senere løb hun solokontra hele vejen fra egen ende og tæskede bolden ind til føring bag Darly de Paula i Gloria-målet. Den brasiliansk-spanske målvogter stod en flot kamp, men denne gang var hun sagesløs.

Hjemmeholdet fortsatte stærkt derudaf, og Emma Friis sørgede for 21-18, inden Ryde, der var tilbage på mål, nappede et straffekast.

Føringen nåede sit højdepunkt efter 50 minutter, da Sarah Iversen vendte på stregen og gjorde det til 24-19. Så var semifinalen vist hjemme.

I slutfasen var der en del midtjysk rotation, og offensivt hed bagkæden Julie Jensen, Michala Møller og Emilie Steffensen. Med præcis to minutter tilbage blev det 28-24 på Julie Jensens anden scoring i træk, og så var det endegyldigt, at også returkampen ville ende med midtjysk sejr.

Det sluttede 28-26 i et tilskuertomt IBF Arena, og dermed er Herning-Ikast Håndbold videre til EHF Cup-semifinalen med en samlet sejr på 57-52. Her bliver modstanderen Podravka fra Kroatien.
 

Stillinger undervejs:
2-0, 2-4, 6-6, 8-7, 8-11, 9-13, 11-13, 12-15 (pause), 13-15, 13-17, 21-18, 24-19, 26-23, 28-24, 28-26 (slut)

Kampens HIH-spiller:
Jeanett Kristiansen