09.02.2019, 14:33 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: Hamistolen Photography

Ressourcerne skal doseres

Søndagens away i Sävehof er uden reel betydning for HIH, hvorfor flere profiler skånes. To u18-spillere står foran seniordebut.

Tonje Løseth og Louise Burgaard er to af de spillere, der søndag kan forvente at blive skånet.

 

 

Allerede efter blot fire ud af seks spillerunder i gruppe B havde Herning-Ikast Håndbold sikret sig adgang til EHF Cup-kvartfinalerne. Med nu én puljekamp tilbage er førstepladsen dog uden for rækkevidde, og dermed gør søndagens udekamp mod IK Sävehof hverken fra eller til på kontoen.

 

I en periode med to kampe om ugen giver det dermed en god mulighed for at administrere kræfterne bedst muligt. Det betyder spilletid til en række af klubbens dygtige ungdomsspillere.

 

- Planen er, at vi skal bruge de ressourcer, vi har til rådighed, bedst muligt. Vi er inde i et hårdt program, og helt naturligt begynder der at opstå nogle småskavanker. Når vi nu har været så dygtige at kvalificere os to runder før tid, så er det en rigtig fin lejlighed til at dosere lidt. Derfor har vi også fire u18-spillere med, hvoraf de to - Olivia Simonsen og Louise Bak Jensen - står til at få førsteholdsdebut. På den måde kan vi skåne nogle af de stamspillere, der har slidt godt i det i den seneste tid, siger Kristian Kristensen, der dog ikke ser det som neglekt af opgøret.

 

- Vi forbereder os 100%, som vi ville gøre det til hvilken som helst kamp. Ingen kampe er ligegyldige, men denne er uden betydning som sådan - og er derfor en kærkommen lejlighed til at få prøvet nogle af de unge af i den klargøringsproces, de skal igennem forud for transitionen fra ungdomsspiller til seniorspiller. Vi er et af de tophold herhjemme, der bruger allerflest unge spillere, og den linje ønsker vi at fortsætte, siger Kristian Kristensen.

 

Cheftræneren understreger dog også, at forventningerne til de unge mennesker er afdæmpede.

 

- Man skal være bevidst om, at afstanden er stor, særligt når vi snakker toppen af ligaen. Det skal spillerne også lære, og det lærer de bedst ved at få lov at prøve sig af på dette niveau. Der er mange nye og ekstra input, de skal håndtere, fx rent taktisk, så vi prøver gerne at holde det lidt simpelt for dem og begrænse mængden af input. Det gør det lettere for dem at tænke klart, holde fokus og spille deres spil. I bund og grund handler det om, at vi får givet dem den tryghed, der gør, at de kan præstere, forklarer Kristian Kristensen.

 

De fire u18-spillere, der er med til søndagens opgør, er Louise Bak Jensen, Michala Møller, Olivia Simonsen og Cecilie Brandt. Der er kampstart kl. 15:00.