02.02.2020, 20:19 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: Hamistolen

Procenterne manglede i Norge

Breddespillerne fik lov at bære opgøret ude mod Storhamar, der endte med et snævert nederlag på to mål. Mathias Madsen savnede de sidste procenter.

 

Herning-Ikast Håndbold sikrede sig allerede i sidste weekend en plads i EHF Cup-kvartfinalen, da holdet besejrede de tyske mestre fra SG Bietigheim hjemme i IBF Arena.

Blot førstepladsen var fortsat ikke garanteret, men eneste udfordrer var - og er - norske Storhamar, som var modstanderen denne søndag. Nordmændene tog en lille sejr på 26-24 over Herning-Ikast Håndbold og har dermed teknisk set mulighed for at skubbe HIH ned som toer i sidste runde.

På forhånd havde Mathias Madsen og assistenttræner Anders Friis besluttet, at breddespillerne skulle have masser af spilletid i denne femte runde i Gruppe D. Alligevel skuffer det førstnævnte, at holdet ikke tog fra Norge med to point.

- Et hold af vores kaliber må aldrig tabe sådan en kamp her, så derfor er det ikke et acceptabelt nederlag, hvad end status er i gruppen. Jeg mener, at vi altid skal vinde over Storhamar. Vi fik dog trods alt set og afprøvet nogle ting i kamp og ikke blot i de daglige træningssituationer, hvor presset selvsagt ikke er det samme. I anden halvleg var der virkelig pres på, og da fik vi set, hvordan spillerne håndterede det og hvem, der steppede op. Vi fik også set Michala Møller levere en fin første halvleg, hvor hun var rigtig dygtig på sit skud, hvilket var fint, fortæller Mathias Madsen.

Selv om Storhamar på forhånd var udråbt til at slutte sidst i gruppen, er nordmændene kommet fra baghjul og har overrasket med blandt andet sejr over Lada i Rusland. På hjemmebane vandt Herning-Ikast Håndbold en meget overbevisende sejr mod de norske sølvvindere, men i dette omvendte opgør manglede der for mange procenter.

- Det kræver noget ekstra at spille på udebane i Europa, og man kan ikke bare ligge og gøre tingene på 60 % - så taber man. Jeg er skuffet, for vi havde forberedt os, som vi plejer, og vi var klar. Første halvleg var til dels OK, og vi hentede dem lige inden pausen (pausestillingen var 14-14, red.). Da følte vi, at vi bare skulle kværne videre med det, vi havde leveret i de seneste ti minutter, men vi manglede en base og gik fra rigtig godt til rigtig skidt, hvilket er ærgerligt. Forhåbentlig er det noget, der styrker os fremadrettet, slutter HIH-træneren.

Kun Storhamar kan potentielt nå at indhente Herning-Ikast Håndbolds førsteplads i sidste runde, men da HIH er bedst indbyrdes, kræver det norsk sejr i Tyskland mod Bietigheim samt midtjysk nederlag hjemme mod Lada. Hvad udfaldet end bliver, er enhjørningerne dog allerede sikre på en plads i kvartfinalen.

Sjette og sidste runde i gruppen spilles for midtjysk vedkommende på søndag kl. 15:00 i IBF Arena.