28.02.2019, 13:27 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: Hamistolen Photography

På grænsen til at overpræstere

Fredag aften venter Podravka i EHF Cup-kvartfinalen. Kristian Kristensen tror på chancen for en billet til semifinalen, hvis hans spillere toppræsterer.

 

Intet mindre end en storkamp er i vente fredag aften i Ikast.

 

IBF Arena lægger gulv til den første af to EHF Cup-kvartfinalekampe mellem Herning-Ikast Håndbold og HC Podravka Vegeta fra Kroatien.

 

Et hold, som Kristian Kristensen, cheftræner for midtjyderne, beskriver som mere hårdt fysisk spillende end dét, man er vant til at se herhjemme.

 

- Vi har set en masse video på dem, og så kender vi dem fra Nykøbings gruppe tidligere i turneringen. Overvægten af holdet består af kroatiske landsholdsspillere, blandt andre deres topscorer, Ana Debelic (stregspiller, red.), og så har de en stærk bagkæde med to russere og en hviderusser. Kendskabsgraden er høj nok, men vi skal indstille os på en anden spillestil end den, vi er vant. Det er meget duelspil i små områder frem for mange afleveringer og mange forflytninger, som vi kender det fra Skandinavien. Det er lige på og hårdt. Meget aggressivt. Det betyder, at vi skal stå tættere i forsvaret, og at vi kommer til at overdække mere frem for at tage duellerne mand-til-mand, siger Kristian Kristensen.

 

Fredagens værter har dog i lige så høj grad kig på eget spil og hvad, der kan drille kroaterne. Nøglen til hurtige scoringer kan affødes direkte af en vellykket defensiv.

 

- Sådanne hold kan af og til have det svært, hvis man sætter tempoet op i løbefaserne. Vi har brugt lidt tid på at rette vores kontradel til, for det kan give hurtige mål og er derfor et godt våben i de her europæiske kampe. Hvis vi får løst deres duelspil og dermed får gang i vores kontramuligheder, så kan det være dét, der gør, at vi vinder samlet, vurderer cheftræneren, der ser muligheden for avancement til semifinalerne som meget jævnbyrdig de to hold imellem.

 

- Det bliver noget med 60/40 til hjemmeholdet i begge kampe, så en 50/50 samlet. Men det kræver, at vores spillere toppræsterer, hvis vi skal videre. Vi er inde i en hård periode med en smal trup, men vi har et resultatmæssigt fremragende flow for tiden og ligger på grænsen til at overpræstere. Kan vi fortsætte dét, så vil jeg også mene, at vi har en chance for at se os selv i semifinalen, siger Kristian Kristensen, før han lukker med et sidste budskab.

 

- Vi skal huske at nyde det, både os selv og tilskuerne. Det er en europæisk kvartfinale, vi står i. Og så ville det være dejligt med mange på lægterne og samme intensitet i hallen, som der har været til de seneste kampe. Det er en fornøjelse at spille under.

 

Til opgøret må Herning-Ikast Håndbold undvære Mie Augustesen, Emilie Steffensen samt den gravide Stine Skogrand. Sarah Iversen, der udgik mod Skanderborg, er testet klar til kamp.

 

Opgøret spilles i IBF Arena fredag aften kl. 19:00.

 

KØB BILLET