02.04.2022, 19:27 | Af: Jonas Hooge | Foto: Hamistolen

Ny sejr over Valcea sikrer deltagelse i Final4

Lørdag aften blev det til endnu en sejr over Valcea i EHF European League kvartfinalen, og dermed er vi klar til Final4 til maj. Sejren blev på 33-28, og dermed vinder vi samlet med 11 overskydende mål.

I første opgør i Rumænien var det en ren målfest, og tempoet var enormt højt, men i IBF Arena var der lidt mere ro over tingene, og det gik knapt så stærkt. Det resulterede naturligvis også i en del færre mål, men præcis som i det første opgør, så var det en tæt affære i første halvleg til en start. Valcea virkede opsatte på at bringe spænding ind i kampen, og spillede med stor omtanke og tålmodighed fra kampens begyndelse.

Det udmøntede sig i en to-måls føring, og de havde faktisk mulighed for at komme foran med tre, men forspildte chancen, lige som de smed bolden forbi et tomt mål hele tre gange, og som halvlegen skred frem, var det som om, at tålmodigheden og overblikket forsvandt. Vi formåede at holde hovedet koldt, og fik stille og roligt bedre greb om kampen, og de sidste ti minutter fik vi overtaget i kampen, og med en koncentreret indsats kunne vi gå til pausen, foran 16-12.

Med tanke på, at vi havde en seks-måls føring fra første opgør at tære på, så så det ærligt talt noget svært ud for Valcea, forud for de sidste 30 minutter. Det så også ud til, at det var Kasper Christensens vurdering, fordi han havde rystet posen gevaldigt efter pausen og sendt den unge garde på banen, således at Tyra Axnér, Alberte Ebler og Julie Scaglione udgjorde bagkæden. Det gjorde de såmænd ganske fornuftigt, og vi kunne derfor køre en sikker sejr i hus, hvilket betyder, at vi endnu engang er klar til Final4, der bliver afviklet midt i maj.