11.01.2020, 16:14 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: Hamistolen

Midtjysk styrkedemonstration: Slår Lada ude

Herning-Ikast Håndbold var i kontrol fra start til slut, og med en sejr på fem mål i Rusland har klubben maksimumpoint i EHF Cup-gruppespillet efter to kampe.

 

Umiddelbart var det den sværeste af gruppefasens tre udebaner, som Herning-Ikast Håndbold skulle spille på denne lørdag eftermiddag. Alligevel tog de til Lada og regerede på halgulvet, som var det enhjørningernes egen hjemmebane.

Helt fra start var midtjyderne i teten, og unge Naja Nissen beviste fra venstre fløj, at hun ikke lod sig kue af trykket fra tribunerne eller af kampens betydning. Stensikkert scorede hun til 2-4 efter seks minutter. Heller ikke Sarah Iversen er let at ryste, og stregspilleren brød igennem til 2-6 to minutter senere. En glimrende åbning af Mathias Madsens mandskab, der især defensivt stod fremragende igennem størstedelen af opgøret.

Gæsterne fastholdt overtaget, og efter knap 20 minutter var det igen Sarah Iversen, der omsatte - denne gang til 6-10 - på et smart indspil fra Naja Nissen. Herefter fik Lada lidt mere bid i kampen samtidig med, at et par tvivlskendelser gik deres vej. Den lille smule modgang var dog ikke nok til at slå HIH’erne ud af kurs, og selv den blot 18-årige Emilie Steffensen viste vejen med flere stærke aktioner i begge ender af banen. Det var også “Steff”, der gjorde det til 10-13 på et gennembrud efter 27 minutter.

I målet var Jessica Ryde foretrukket, og svenskeren kunne noteres for flere store redninger undervejs i kampen. Med 15 sekunder til pausefløjt lukkede hun ned for en mulig reducering til 12-13, og i stedet havde udeholdet en snæver mulighed for at gå til pause med plus tre. Der skulle dog afsluttes hurtigt, og det gjorde Helene Fauske, der sneg bolden i nettet med en underhånd. Pauseføring på 11-14 til Herning-Ikast Håndbold.

Ikke mange hold tager til Rusland og lukker helt ned for sine værter, men det gjorde de nordiske tropper fra Midtjylland. Også fra begyndelsen af anden halvleg sad de solidt på opgøret mod det russiske storhold, og Sarah Iversen udbyggede til 12-16, da hun fulgte op på Helene Fauskes afbrænder.

Et par fejl lod imidlertid russerne snuse til et resultat, da de fik reduceret til 15-17 efter 38 minutters spil, og kort efter måtte Emilie Steffensen sidde over i to minutter. Det er sådanne perioder, der med ét kan vende håndboldkampe totalt på hovedet, men hovederne var kolde og solidt plantet mellem skuldrende på hver og én af de gæstende spillere. I undertal bragte Vilde Johansen lidt luft til 16-19 på et indspil fra Tonje Løseth, og halvandet minut senere var det igen den norske stregspiller, der nettede til stillingen 16-20 efter en stikning fra Helene Fauske.

Kampen nærmede sig sin sidste fjerdedel, og russerne begyndte tydeligvis at mærke presset fra haluret, hvor hvert eneste sekund af den HIH-kontrollerede affære tikkede til dansk fordel. Hjemmeholdet trykkede hårdt på for et comeback, men i en presset periode løsnede Annika Jakobsen lidt op med sin scoring til 17-21. Da Jessica Ryde leverede en stærk redning efter 53 minutter, og føringen fortsat var på fire mål, begyndte det for alvor at tegne til et stort resultat.

Med seks minutter tilbage brød Stine Skogrand igennem og bragte Herning-Ikast Håndbold foran med fem mål, og så var det mere eller mindre definitivt. Denne kunne enhjørningerne ikke smide. Annika Jakobsen nettede til 19-25 fra højrefløjen med to minutter tilbage og skabte opgørets største føring, og en enkelt russisk reducering før slutfløjtet betød intet for udfaldet.

Herning-Ikast Håndbold tager en stor skalp i Rusland, og med de to point mod Lada har holdet foreløbig maksimumpoint i EHF Cup-gruppespillet efter to kampe.

 

Stillinger undervejs:
1-2, 2-6, 4-8, 6-10, 11-13, 11-14 (pause), 12-16, 15-17, 16-20, 17-21, 19-25, 20-25 (slut)

Kampens Spiller:
Jessica Ryde