01.03.2020, 21:12 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: Hamistolen

Madsen: Outstanding anden halvleg

Cheftræneren er begejstret for præstationen efter pausen, der sikrede en tremålssejr i Rumænien i den første EHF Cup-kvartfinale. Han understreger dog, at intet er afgjort endnu.

 

Herning-Ikast Håndbold har taget et stort skridt mod at nå EHF Cup-semifinalen. Søndag sikrede holdet et godt udgangspunkt efter cifrene 26-29 ude mod rumænske Gloria Bistrita.

Første halvleg var ellers en blandet fornøjelse, hvor midtjyderne i perioder havde svært ved at få spillet til at fungere. Det ændrede sig efter pausen, og HIH gik fra 13-10 i rumænsk favør til den stærke udesejr på tre mål.

Præstationen efter pausen begejstrede cheftræner Mathias Madsen.

- Det var en fuldstændig outstanding anden halvleg. Vi leverede kontraspil og angrebsspil af meget, meget høj klasse, og det er en kæmpestor præstation, at vi går herned på en svær udebane, hvor presset er enormt, og vinder med tre mål efter at have været bagud med tre ved pausen. Vores fløje var dygtige, Jeanett (Kristiansen, red.) fik lagt et kæmpe tryk i kontrafasen, mens Fauske styrede angrebsspillet flot. Samtidig leverede Ryde en stabil, god anden halvleg i målet, fortæller Mathias Madsen efter opgøret i Rumænien.

Skal bevare fokus i returkampen
Med sejren og de mange udebanemål er favoritværdigheden på midtjyske hænder, men cheftræneren understreger, at arbejdet skal gøres ordentligt færdigt.

- Jeg synes, at vi har skabt os selv et rigtig, rigtig godt udgangspunkt for at gå videre til semifinalen, men intet er ovre endnu. Vi vandt også med fem i Lada og tabte så senere stort hjemme, og selv om det blot var i gruppefasen, og vi var videre, siger det noget om, at indstillingen bliver nødt til at være der 100 %. Ellers knækker man let nakken, når man spiller i Europa. Det er dog klart, at dét, at vi laver 29 mål, betyder, at Gloria sandsynligvis skal vinde med fire i returen. Det burde blive svært for dem på vores hjemmebane, men det kræver, at vi gør tingene ordentligt, og at vi bevarer fokus, slutter Mathias Madsen.

Med halvandet ben i EHF Cup-semifinalen rejser Herning-Ikast Håndbold mandag retur til Danmark, hvor der onsdag venter endnu en svær udekamp. Her er det København Håndbold, der tager imod i HTH Ligaen.

>> KØB BILLET TIL RETURKAMPEN >>