08.02.2020, 15:17 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: Hamistolen

Madsen før EHF Cup: Lada’en skal parkeres

Herning-Ikast Håndbold kan sikre førstepladsen definitivt med sejr hjemme over russiske Lada. Midtjyderne er allerede kvartfinaleklar.


Allerede for to uger siden gjorde Herning-Ikast Håndbold krav på en plads blandt de sidste otte i indeværende EHF Cup-sæson, da holdet storsejrede hjemme mod de tyske mestre fra Bietigheim.

I sidste weekends gruppekamp i Norge glippede muligheden for også at lukke førstepladsen, men den kan sikres søndag i sjette og sidste runde, når HIH tager imod Lada fra Rusland.

Efter også at have lidt tre nederlag i træk - alle turneringer medregnet - handler det nu om mere end bare at blive nummer ét.

- Vi skal ud at smadre på. Nu har vi tabt hjemme mod Odense, ude mod Storhamar og ude mod NFH, og det skal vi have vendt, så vi kan komme tilbage på sejrssporet. Vi elsker at vinde, indleder Mathias Madsen.

- Vi kommer godt nok til at spille bredere, end vi normalt ville gøre, for sådanne kampe er med til at flytte de unge spillere endnu mere, og samtidig har vi en vigtig kamp på onsdag mod Holstebro. Vi kommer dog stadig til at gå 110% efter en sejr, for vi vil rigtig gerne blive nummer ét i puljen. Det er vigtigt for os, og så er det også bare mest fair for Storhamar, der lige nu er på andenpladsen, at vi ikke blot lægger os ned og forærer pointene til Lada, fortæller HIH-cheftræneren videre.

Mens Bietigheim har udspillet sin chance før hjemmekampen mod Storhamar, har russerne fortsat muligheden for avancement som toer. Derfor er Mathias Madsen sikker på, at de vil komme med fuldt tryk i Ikast.

- Vi ved, at vi skal op mod et godt hold, der virkelig spiller sin chance for at gå videre. Det gør de, hvis de vinder over os samtidig med, at Bietigheim slår Storhamar. Sidstnævnte scenarie ser jeg bestemt som værende muligt, så det er et Lada-hold, der kommer med alle kræfterne og med fuldt tryk, for de skal vinde. De har masser af klassespillere, og igen vil jeg nævne venstrebacken, Elena Mikhaylichenko, som en kæmpe profil. Hun er på vej til at blive en ægte verdensstjerne allerede i en alder af bare 18 år, så hende skal vi holde et vågent øje med. Der er ingen tvivl om, at det er et meget dygtigt hold, vi skal møde, men det var dog også et hold, som vi slog med fem mål i Rusland. Derfor føler jeg, at vi skal være bedre end dem på vores hjemmebane, selv om de har alt at spille for. Vi skal parkere den Lada stille og roligt, slutter en humoristisk Mathias Madsen - men han er jo også far til to…

Der er kampstart i IBF Arena søndag kl. 15:00.

>> KØB BILLET >>