17.01.2020, 15:31 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: Hamistolen

Madsen før Bietigheim: Smalt nederlag kan være et godt resultat

EHF Cup-gruppens førsteplads skal sandsynligvis afgøres mellem HIH og tyskerne, og derfor er samlet sejr vigtigst. Se lørdagens indbyrdes opgør på EHF TV (link i artiklen)

 

Med to sejre ud af to mulige i EHF Cup-gruppespillet ser det rigtig positivt ud for Herning-Ikast Håndbold, særligt efter at de seneste to point faldt på udebane i Rusland mod Lada.

Selv om der godt nok resterer fire runder endnu, begynder der allerede at tegne sig et billede af, at gruppevinderen skal findes mellem de nykårede danske pokalmestre og de tyske mestre fra SG Bietigheim. Sydtyskerne møder HIH for første gang lørdag aften, hvor Arena Ludwigsburg danner rammen om opgøret.

Mathias Madsen og hans mandskab går altid på banen for at vinde, men på udebane mod de stærke tyskere er et godt resultat ikke nødvendigvis kun lig med en sejr, forklarer han.

- Vi ligger lunt i gruppen efter sejren i Rusland, og et rigtig godt resultat mod Bietigheim kan derfor godt være et nederlag på et par mål. Målet mod dem er, at vi vinder samlet over de to kampe, og selv om det vil være dejligt med fire point mod Bietigheim, har vi ikke som sådan behov for det for at blive étter i gruppen. Når det er sagt, så går vi selvfølgelig på banen for at vinde, men succeskriteriet er samlet sejr, hvilket vil give os et rigtig godt udgangspunkt for at vinde puljen, lyder det fra Mathias Madsen, der sætter et par ord på lørdagens modstander.

- Det er et stærkt mandskab, som har taget to mesterskaber inden for de seneste tre sæsoner og for øjeblikket ligger toer i Bundesligaen. De har mange hollandske og tyske landsholdsspillere, og så kender vi jo Fie Woller rigtig godt. To af deres helt store stjerner er Laura van der Heijden og den polske landsholdsspiller, Karolina Kudlacz-Gloc, på de to backs, og de er nøglerne for dem rent angrebsmæssigt. Derudover praktiserer Bietigheim noget rigtig hurtigt håndbold og løber kontra med enorm fart over feltet, hvor de lægger et kæmpe tryk i andenfasen. Det skal vi være gode til at modstå, siger HIH-cheftræneren.

Der er kampstart i Tyskland lørdag kl. 19:30, og du kan se opgøret på EHF TV via knappen nedenfor.

EHF TV: SG Bietigheim v Herning-Ikast Håndbold