24.01.2020, 16:08 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: Hamistolen

Lørdagssejr vil så godt som sikre førstepladsen

Den gode stime af europæiske resultater skal gerne fortsætte, når de tyske mestre med Fie Woller på holdkortet gæster IBF Arena lørdag eftermiddag.

 

I lørdags endte et tæt europæisk drama i Tyskland uden vinder, efter at Jessica Ryde reddede straffekast med under et halvt minut tilbage at spille i.

Denne lørdag mødes Bundesliga-mestrene fra SG Bietigheim og de danske sølvvindere så på ny i det omvendte opgør, og med det første møde i frisk erindring er Mathias Madsen klar til at ryste posen en smule og atter hente point - helst to af slagsen - mod sydtyskerne.

- Vi skal gerne have en sejr. Vi har et helt friskt kendskab til dem fra sidste weekend, så nu handler det om at få rettet de fejl, vi havde, og samtidig bringe noget nyt ind. Vi skal have lidt mere fokus på deres andenfase af kontraspillet, som de fik lov at lave lidt for mange mål på, så det skal vi have lukket bedre ned. Derudover skal vi være dygtige til at udfordre deres flade 6:0-forsvar uden at spille syv mod seks, som vi praktiserede en del dernede. Det vil kræve, at vi kommer lidt mere i fart og går på de rum, der er i deres forsvar, fortæller midtjydernes cheftræner.

Med status af ubesejret og med foreløbig fem point i tre kampe ligger Herning-Ikast Håndbold rigtig lunt i gruppens førerposition. Hvis Bietigheim besejres, er førstepladsen så godt som i hus, mener Madsen.

- Hvis vi vinder, så forestiller jeg mig absolut, at vi ender med at tage førstepladsen. Med en sejr vil vi bringe os fire point foran Bietigheim, og de mangler fortsat en indbyrdes kamp med Lada i Rusland. Vi sætter alle sejl ind på at tage to point, og jeg håber, at vi kan fortsætte vores gode stime i Europa, siger Mathias Madsen, der ikke frygter, at det kan blive en mental hæmsko, at holdet kan - mere eller mindre - sikre sig førstepladsen med endnu to kampe tilbage at spille.

- Det vil overraske mig meget, hvis der er nogle, der ikke er mentalt tilstrækkeligt til stede. Pigerne ved, at det kræver noget ekstra, når vi skal spille i Europa, og det plejer vi at håndtere dygtigt. Men det bliver stadig en tough kamp, for Bietigheim er altså et rigtig, rigtig godt hold, understreger træneren.

International håndboldoplevelse
HIH-cheftræneren håber på et stærkt fremmøde på tribunerne mod de tyske mestre, der har landsholdsspillere hele vejen rundt - heriblandt Fie Woller, som man kender aldeles godt i det midtjyske.

- Det er fedt at se spillere og hold fra andre lande, der spiller på en anden måde end den typiske danske stil, så jeg håber, at mange har lyst til at se en god omgang håndbold på internationalt plan. Og så kunne det være fedt med gang i lægterne. Det håber vi altid på, når vi spiller hjemme, for det giver nogle ekstra procenter til spillerne. Nu har vi et par gode hjemmekampe mod de tyske mestre i EHF Cup og derefter mod Odense i ligaen, hvor vi gerne vil give publikum en god oplevelse, og så er det altså tilladt at lægge lidt pres på udeholdet. Det betyder virkelig noget inde på banen, slutter Mathias Madsen.

Der er kampstart i IBF Arena allerede kl. 14:00 lørdag.
 

>> KØB BILLET >>