10.03.2019, 21:01 | Af: Louise Ø. Nielsen | Foto: Hamistolen Photography

Kristensen: Vi viser god moral

Herning-Ikast Håndbold er i EHF Cup semifinalen

Selvom det blev til et seks måls nederlag på udebane mod kroatiske HC Podravka Vegeta, kunne Herning-Ikast Håndbold alligevel booke en plads i EHF Cup semifinalen her til aften.

Midtjyderne kom som forventet under et massivt tryk fra et tændt kroatisk hold og et larmende publikum.

-De kom det med tryk, som vi havde forventet, og de får derved skabt en spændende kamp. Der står 2000 kroatere og hepper deres hold frem, og giver dem det ekstra rygstød, som de har brug for.

-Jeg er stolt over den moral, pigerne viser. De formår at holde hovedet koldt, da der er allermest tryk på, og vi er nede med ni mål.
Vi scorer syv mål i træk på otte minutter og går fra 17-8 til 17-15, og det er derfor, at vi nu er klar til semifinalen. 

-Vi har store problemer offensivt med at løse deres mandsopdækning på Helene Fauske, og de udfordrer os også løbende i kampen med deres variable offensive forsvar. Selvom at vi får store rum at arbejde på, så formår vi ikke at udnytte dem.
Men Jessica Ryde stempler ind i anden halvleg, hvilket giver os forudsætningen for at løbe kontra. Her bliver Emma Friis og Tonje Løseth kampafgørende offensivt med henholdsvis 5 og 4 mål. 

 

På onsdag gælder det så sidste runde i grundspillet i HTH Ligaen, når vi på hjemmebane møder NFH i en afgørende kamp om 4. pladsen, og dermed at tage et point med over i slutspillet. 
Kampen fløjtes i gang kl. 19.30 i IBF Arena.