09.11.2018, 23:32 | Af: Jan Skjødt Østergaard Pedersen | Foto: Hamistolen Photography

Kristensen: SCM Râmnicu Vâlcea bør give respekt for enhver håndboldkender

Lørdag eftermiddag venter der HIH’erne en kæmpe udfordring i EHF Cuppen.

Lørdag eftermiddag spiller Herning-Ikast Håndbold det første opgør i tredje kvalifikationsrunde i EHF Cuppen.

På hjemmebane i IBF Arena venter der HIH’erne en kæmpe udfordring, når rumænske SCM Râmnicu Vâlcea kommer forbi Ikast.

-Det er en storklub med stolte traditioner og et meritskab der overgår langt de fleste på den internationale scene. Brandet er ændret og klubben klinger nok bedre under navnet CS Oltchim Râmnicu Vâlcea, der i dette navn var rumænernes storhold gennem 20 år i nyere tid.
I 2013 sluttede klubben af med en semifinale plads i Champions League, hvor det blev til et nederlag mod  Györ. Undervejs blev det også til en finaleplads mod Viborg HK i 2010, udtaler Kristian Kristensen.

Nu ser det ud til, at klubben, under nyt navn, er på vej tilbage til den internationale top. I den hjemlige rumænske liga fører holdet med lutter sejre bl.a. to over mægtige CSM Bucuresti.

Holdet består af ene af landsholdspillere fra Rumænien, Spanien, Hviderusland, Serbien, Ukraine og Brasilien.

I analysen falder Kristian Kristensen mest over et hårdt spillende forsvar med variable højder samt et velspillende angreb anført af Iryna Glibko der ene og alene smadrede CSM Bucuresti for nyligt.

Parolen for et samlet avancement lyder derfor på en komfortabel hjemmesejr. Vi kommer under et kæmpe tryk i Rumænien, så derfor skal vi lave en præstation ud over det sædvanlige. Men det er også sket før i IBF Arena – bare spørg Rostov Don, CSM Bucuresti og Györ, slutter cheftræneren med et smil på læben.

Opgøret spilles i IBF Arena med kampstart klokken 14.00.

KØB BILLET: HERNING-IKAST HÅNDBOLD- SCM RAMNICU VALCEA LØRDAG 10/11 KL. 14.00 >>>