09.11.2019, 14:55 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: Hamistolen

Kontant Madsen: Forventer samlet avancement

Herning-Ikast Håndbold tager søndag hul på dysten om europæisk gruppespil. Modstanderen er NFH på udebane.

 

På europæisk udebane hjemme i Danmark.

Det lyder umiddelbart lidt specielt, men det er vel at mærke hvad, Herning-Ikast Håndbold står over for søndag eftermiddag.

Her skal enhjørningerne dyste mod Nykøbing Falster Håndboldklub om det videre avancement fra 3. runde af EHF Cup, og med Arena Næstved som spillested er begge hold egentlig på udebane - om end falstringerne officielt har hjemmebane. Det ærgrer på ingen måde midtjydernes cheftræner, Mathias Madsen.

- Falster kommer med rigtig mange tilskuere, og dermed får de naturligvis en fordel i kulissen. Men jeg vurderer det stadig som et plus for os, at de er væk fra deres sædvanlige, intense hjemmebane til fordel for en større hal, samtidig med at vi har en times kortere kørsel. Det gør bestemt ikke noget, lyder det fra HIH-træneren.

Den fysiske placering er dog ikke det eneste, der gør duellen mere særlig end sædvanligvis, når der er europæiske opgør på menuen. Et andet element er det tætte kendskab holdene imellem.

- Selv om det er mod et andet dansk hold, glæder vi os rigtig meget, fordi vi har et stort mål om at skulle spille gruppespil i det nye år. Men det betyder jo, at det kan blive tæt. Falster ser desuden langt bedre ud nu og har vundet en del kampe i træk, efter de har fået flere spillere tilbage. De er styrket på både selvtilliden og mandskabet i forhold til vores seneste møde med dem i ligaen, men min vurdering er fortsat, at vi er et bedre hold end dem, og derfor forventer jeg, at vi samlet set går videre over disse to kampe, siger Mathias Madsen.

Fokus og skarphed
Efter en fantastisk sæsonstart har den seneste periode budt på svingende præstationer og mindre gode resultater for Herning-Ikast Håndbold. I samarbejde med spillerne har trænerteamet arbejdet på at minimere de negative følger for at være bedst muligt rustet til at runde halvsæsonen af med en stor succesoplevelse.

- Når man rammer en hård periode, hvor man måske føler sig lidt træt, begynder man lettere at slække lidt, og da er det vigtigt, at vi - især i vores forsvarsspil - er sindssygt skarpe på alle de små ting, som Falster er gode til. Det har vi italesat på holdet. Derudover har vi haft fokus på det 7-mod-6-spil, som de praktiserer meget. Angrebsmæssigt vil vi gerne komme i fart og ramme dem de rigtige steder, uden at jeg vil nævne navne. Der er ingen tvivl om, at Falster også har et rigtig, rigtig dygtigt forsvar, lyder det fra cheftræneren, der fortæller om en facet ved betydningen af et avancement, som nok ikke slår de fleste i første ombæring.

Toptuning og to sæsonmål på en halv sæson
- Først og fremmest er vi seriøse og ambitiøse, og det er jo fedt at vinde - derfor går vi altid efter at nå så langt som muligt. Går vi videre i EHF Cup, kan vi også allerede nu sætte flueben ud for to af vores målsætninger for sæsonen, nemlig Santander Final4 samt europæisk puljespil. Det vil være meget, meget positivt.

- Derudover gør europæiske kampe efter nytår, at vi kan dygtiggøre os og holde os skarpe frem mod slutspillet. Den erfaring man får ved at spille på svære udebaner mod nogle fysisk stærke hold, er noget, man kan bringe med sig videre til ligaen. Det så vi også sidste år, hvor vi startede et run på ti sejre i den danske liga, fordi vi hele tiden var toptunet. Det er aldrig en fordel at have få kampe, tværtimod er det en fordel at spille mange kampe, hvor man holder sig stærk. Med en god bredde i truppen er vi klar til at skulle spille de kampe, slutter Mathias Madsen.

Der er kampstart i Arena Næstved søndag kl. 15:00. Søndag den 17. november spilles returopgøret i IBF Arena, ligeledes med første fløjt kl. 15:00.

>>> KØB BILLET TIL RETURKAMPEN >>>