08.03.2020, 19:54 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: Hamistolen

Kampens spiller jubler efter avancement og ‘mærkelig oplevelse’

Herning-Ikast Håndbold er i EHF Cup-semifinalen efter samlet sejr over Gloria-Bistrita. Returkampen blev spillet for tomme tribuner i IBF Arena.

 

For at mindske smitterisikoen ved coronavirus spillede Herning-Ikast Håndbold - som anvist af myndighederne - søndag eftermiddag uden tilskuere, da holdet tog imod Gloria-Bistrita fra Rumænien i den anden af to kampe i EHF Cup-kvartfinalen.

Første opgør endte 26-29, og med udebanesejren stod midtjyderne med gode kort på hånden forud for søndagens returopgør.

Det endte da også med en ganske sikker semifinaleplads til HIH, men i første halvleg balancerede det samlede avancement til tider på en knivsæg. Ifølge kampens HIH-spiller, Jeanett Kristiansen, skyldtes det først og fremmest defensive udfordringer.

- Vi var der ikke helt i forsvaret. Vi fik ikke ordentligt tag på den ene af deres overgange, så vi måtte stå lidt tættere sammen og hjælpe hinanden. Tempomæssigt gjorde vi det dog godt, især efter pausen. Jeg tror også, det er dét, der kører dem trætte i anden halvleg - i hvert fald så det ud til, at de løb lidt tør for kræfter, siger venstrebacken.

Den tomme hal og dermed manglende opbakning fra det sædvanligvis så trofaste hjemmepublikum var dog heller ingen hjælp for Jeanett Kristiansen og holdkammeraterne, der selv måtte danne den rette kampstemning hinanden imellem.

- Det var en mærkelig oplevelse, at der var helt stille. Det føltes lidt som en træningskamp, så vi måtte skabe energi med hinanden, og det bliver det samme på torsdag. Det kan godt være svært at finde den entusiasme frem, som var det en kamp med tilskuere, men det handler om at se hinanden i øjnene og juble lidt overdrevet. Jeg synes, at vi fik det til at fungere okay i denne kamp, fortæller hun.

I semifinalen venter nu kroatiske Podravka, og bagspilleren med det knaldhårde skud forventer endnu hårdere modstand end mod rumænerne.

- Det er fantastisk at være i semifinalen. Det bliver to hårde og svære kampe mod Podravka, som spiller meget aggressivt, men muligheden er der, og vi vil gå benhårdt efter at komme i finalen. Det bliver en fed oplevelse, slutter Jeanett Kristiansen.

Ni gange fandt Jeanett Kristiansen vej til målet i søndagens kvartfinaleopgør, hvilket var med til at sikre hende titlen som ‘Kampens HIH-spiller’.