10.01.2020, 13:57 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: Hamistolen

Kæmpe udfordring venter i Rusland

Herning-Ikast Håndbold står over for den nok sværeste away i gruppen, når Lada tager imod i EHF Cup. Se kampen på EHF TV.

 

Det er blot 14 dage siden, at Herning-Ikast Håndbold kunne løfte trofæet efter finalesejren i Santander Final4. Alligevel spiller de nykårede pokalvindere i Danmark allerede lørdag deres fjerde kamp siden triumfen i Gråkjær Arena, når holdet møder russiske Lada på udebane i EHF Cup-gruppespillets anden runde.

Midtjydernes cheftræner sætter ord på, hvad det er for en opgave, der venter i Rusland.

- Vi skal møde et rigtig, rigtig godt hold i nogle omgivelser, hvor vi kommer til at have alt og alle imod os. Det bliver en meget svær kamp, og betingelserne bliver gjort endnu sværere af, at vi ikke får særligt optimale muligheder for forberedelse grundet vores rejseforhold. Det er en meget stor opgave, vi står over for, men vi skal over og gøre det så godt som muligt. Vi må forsøge at hive nogle taktiske elementer frem, som kan reducere indvirkningen af den lange rejsedag med ankomst på spilledagen, siger Mathias Madsen, der løfter sløret en smule for hvilke taktiske elementer, der kan komme i spil.

- For at undgå at trække for store veksler på visse af spillerne, kommer vi til at bruge 7-mod-6 en del. Derudover vil vi undgå, at det bliver en tempokamp. Vi skal stå rigtig godt defensivt og ikke bringe alt for meget tempo ind i opgøret, fortæller HIH-træneren videre.

Verdensstjerne i svøb
Det russiske storhold er selvsagt spækket med profiler, men særligt én af russernes spillere er værd at fremhæve, mener Mathias Madsen.

- Lada har et af de største talenter i hele Europa, Elena Mikhaylichenko, der har sit udgangspunkt på venstre back. Hun lavede 11 mål mod Bietigheim i søndags, og hun er en profil for både Lada og for det russiske landshold i en alder af bare 18 år. Mikhaylichenko er et gudsbenådet håndboldtalent og en kommende verdensstjerne. Selv om hun kan blive en udfordring for os, er det altid fedt at møde sådanne spillere, og det glæder vi os meget til.

Hvert et mål er vigtigt
Lørdagens opgør er utvivlsomt en kæmpe opgave, men selv hvis det ender i et nederlag, skal det begrænses mest muligt. Bliver gruppen tæt, kan målscoren nemlig få afgørende betydning.

- Cifrene er vigtige, da målscoren sagtens kan komme i spil mellem os, Lada og Bietigheim i sidste ende. Det betyder, at vi virkelig skal over og lave et resultat, for selv om det er puljespil, kan de indbyrdes kampe blive meget vigtige, understreger Mathias Madsen.

Kampen spilles lørdag kl. 14:00 dansk tid (17:00 lokal tid), og du kan se opgøret på EHF TV via knappen nedenfor.

EHF TV: HC Lada v Herning-Ikast Håndbold