03.02.2019, 15:37 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: Erik Laursen

HIH ramte ikke dagen

Et effektivt Siófok-mandskab var for stor en mundfuld for Herning-Ikast Håndbold, der hjemme tabte kampen om førstepladsen i gruppe B.

Arkivfoto.

 

IBF Arena dannede søndag eftermiddag ramme om et storopgør i EHF Cup’ens gruppe B. Godt nok var både Herning-Ikast Håndbold og ungarske Siófok KC sikret avancement til kvartfinalerne, men spillet om førstepladsen var stadig åbent før denne femte ud af seks spillerunder. Desværre lykkedes værterne ikke med at udfordre de stjernespækkede gæster.

Sabine Englert åbnede med to gode redninger, men flere gange i den indledende fase måtte den tyske keeper give fortabt, når de hurtige ungarere effektivt straffede hjemmeholdets fejl. Særligt den franske stjerne, Estelle Minko, var en udfordring med sit høje spiltempo og sine lynsnare tekniske detaljer, mens Silje Solberg - bag en velorganiseret defensiv - pillede det ene skud efter det andet fra midtjyderne. Helene Fauske brød dødvandet til 3-7, efter at hjemmeholdet ikke havde scoret siden 2-1, men stadig havde hende og holdkammeraterne svært ved at finde rytmen og eliminere de sjuskefejl, der ofte havde en bismag af nerver og manglende koncentration.

Efter 16 minutter gjorde Katarina Jezic det til 4-11, og Kristian Kristensen måtte allerede et par minutter senere tage sin anden timeout for at undgå total opløsning. Her stod der 4-13, og der var mildest talt ikke meget, der fungerede for de lillaklædte værter. Ved pausen var de nede med 8-20.

Anden halvleg bød på et par opløftende elementer fra hjemmeholdets side, da indskiftede Jessica Ryde fik gang i redningerne, mens effektiviteten langsomt steg i holdets offensive spil. Spændende blev det dog aldrig; dertil var afstanden simpelt hen for stor.

Trods nederlag på 22-34 går Herning-Ikast Håndbold videre til kvartfinalerne som toer. Der resterer fortsat en enkelt spillerunde i gruppe B.

 

Stillinger undervejs:
1-0, 2-7, 3-8, 4-13, 6-14, 7-18, 8-20 (pause), 9-20, 9-22, 11-23, 12-27, 18-32, 22-34 (slut)

 

Målscorere for HIH:
Helene Fauske 7, Sarah Iversen 3, Mie Augustesen 3, Julie Gantzel 3, Emma Friis 2, Michala Møller 1, Mathilde Bjerregaard 1, Annika Jakobsen 1, Tonje Løseth 1

 

Tilskuere:
1.381