10.02.2019, 18:51 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: Hamistolen Photography

HIH på skånekost tog storsejr i Sverige

De unge spillere imponerede, da Herning-Ikast vandt med 33-23 ude mod IK Sävehof i EHF Cup. Cheftræneren glæder sig over holdets kontinuitet.

Arkivfoto

 

Kampens udfald kunne ikke rokke ved Herning-Ikast Håndbolds kvartfinalegivende position som to’er i gruppe B, men opgøret i Partille uden for Göteborg var ikke betydningsløst af den grund.

 

Det altid ambitiøse trænerpar, Kristian Kristensen og Mathias Madsen, så alletiders mulighed for at skåne profilerne i et tætpakket kampprogram, mens andre kræfter fik chancen for at vise deres værd. Det gav blandt andet masser af spilletid til Louise Bak Jensen, Michala Møller, Olivia Simonsen og Cecilie Brandt, der alle spiller u18 til daglig. Ingen af de fire spillede under et kvarter - faktisk fik målvogter Louise Bak omtrent 30 minutters samlet spilletid. Helt ude af truppen var en sygdomsramt Tonje Løseth.

 

At skåneplaner samt opgøret i sig selv gik op i en højere enhed var yderst tilfredsstillende for cheftræner Kristian Kristensen, da han efterfølgende satte ord på.

 

- Gameplanen lykkedes. Vi gik til pause foran med fem mål og med en rigtig god smag i munden. Da havde vi allerede skiftet rigtig godt ud, både på målvogterpladsen og med spilletid til de fire u18-spillere. Det var grundlagt på de sædvanlige dyder med disciplin i angrebet, et godt indstillet forsvar og en god kontra i særdeleshed, der gjorde, at vi havde lavet hele 17 mål ved pausen. Anden halvleg var mere eller mindre en “copy-paste”, hvor vi fik skiftet godt ind og ud og sparet, som vi skulle. Ét er intentionen om at dosere kræfterne, et andet er om det rent faktisk lykkes, men det gjorde det, så vi fik absolut noget ud af det. Cifrene er én ting, og det er selvfølgelig dejligt at vinde, men præstationen på en dag som i dag, hvor resultatet ikke har betydning, er det vigtigste for os, lyder det fra ‘KK’, der tilmed kunne se Sävehof spille med A-kæden i størstedelen af de 60 minutter, hvilket kun gjorde præstationen endnu finere.

 

Fortsætter de gode takter

Med en veloverstået gruppefase og en kvartfinaleplads i hus kan cheftræneren nu gøre foreløbig status.

 

- Det gik som håbet, at vi kunne tage en plads i kvartfinalen. Det var vi tilmed så dygtige at gøre allerede to kampe før tid, hvilket vi kan være stolte over. Vi fik sat tyk streg under, at vi er bedre end Metzingen, i og med at vi vandt begge kampe, og så var vi - ikke uventet - udfordret mod Siófok. Det var alt sammen lidt dét, der var prædiket inden.

 

- Dertil er det vigtigt at holde fast i, at vores præstationer er gode, og at vi spiller god håndbold hele vejen rundt. Jeg synes, vi ser godt ud i vores udtryk, og vores måde at angribe tingene på er meget professionel, slutter Kristian Kristensen, inden Göteborg-færgen lægger fra land med kurs mod Danmark.

 

Herning-Ikast Håndbold har vundet otte ud af de seneste ni opgør.